«Θα διαδηλώσουμε δίπλα στον πολίτη ως εργαζόμενοι»! Η δήλωση αυτή που θα ήταν φυσιολογική αν την έκανε κάποιος συνδικαλιστής του ΕΚΘ, για παράδειγμα, ανήκει στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστο Φωτόπουλο! Με τη δήλωση - σοκ, προαναγγέλλει και για φέτος τη συμμετοχή εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας στο μπλοκ των διαδηλωτών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, το Σάββατο, στη διάρκεια των εγκαινίων της 75ης ΔΕΘ.
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας βάλει απέναντι σε όσους διεκδικούν δίκαια αιτήματα. Δεν επιθυμούμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαδηλώσεις της Διεθνούς Έκθεσης ούτε να χρησιμοποιηθούμε ως κατασταλτικός μηχανισμός», πρόσθεσε ο κ. Φωτόπουλος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς, οι περικοπές των επιδομάτων έχουν δραματική επίπτωση στο εισόδημα των συναδέλφων τους. Πρόβλημα υπάρχει και με τις μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και με τα ασφυκτικά γεμάτα με κρατούμενους αστυνομικά τμήματα.
Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, Νίκος Αθάνατος, αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στους πυροσβεστικούς σταθμούς. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η Πυροσβεστική Υπηρεσία λειτουργεί με 40% λιγότερο προσωπικό από εκείνο που προβλέπει το οργανόγραμμα.
Ο εκπρόσωπος των λιμενικών, Σοφοκλής Παπαδόπουλος είπε ότι πολλοί συνάδελφοί του τους τελευταίους μήνες, μετά τις αλλαγές στα υπουργεία, παραμένουν χωρίς αρμοδιότητες, ενώ τα στελέχη δεν γνωρίζουν σε ποιο υπουργείο υπάγονται. "Υγειονομικά είμαστε ανασφάλιστοι και απλήρωτοι στην υπηρεσία μας. ΌΙλα αυτά είναι αποτέλεσμα κακοδιοίκησης στο χώρο μας", πρόσθεσε.