Μπορεί άλλα έργα να μην προχωρούν, μπορεί οι αναπτυξιακές εταιρίες των δήμων να έχουν απολύσει όλους τους συμβασιούχους και να πληρώνουν "έναντι" στους μόνιμους εργαζόμενους, για κάποια έργα εκατομμυρίων, όμως, βρίσκονται πόροι. Ο λόγος για την "ψηφιοποίηση των αρχείων της Ελληνικής Αστυνομίας"!
Τι είναι η ψηφιοποίηση των αρχείων της Αστυνομίας; Για σκεφτείτε το λίγο... Ναι, σωστά! Οι φάκελλοι! Τι άλλα αρχεία, δηλαδή, έχει η αστυνομία, από δικογραφίες και πληροφορίες για σεσημασμένους; Κι από σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, τα οποία, όσον αφορά αυτά που εκπονήθηκαν πριν μια δεκαετία, έχουν -μόνον- μουσειακή αξία;
Διαβάζω, λοιπόν, στην ιστοσελίδα του Σκάι: "Κονδύλι ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ για έργα που θα υλοποιηθούν τους επόμενους 18 μήνες διεκδικεί από κοινοτικούς πόρους το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για προγράμματα χρηματοδοτούμενα από το Τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, που αφορούν τα τρία σώματα ασφαλείας, με την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική να κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος.
Η τελευταία συμφωνία υπεγράφη αρχές Αυγούστου και αφορά την υλοποίηση 15 έργων αξίας 91 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά τα 14 εκατομμύρια θα διατεθούν για την ψηφιοποίηση του αρχείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Επιπλέον 4 εκατομμύρια προβλέπονται για την αγορά λογισμικού το οποίο θα τεθεί στη διάθεση των υπηρεσιών Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με στόχο την «αποτρεπτική αντιμετώπιση των κινδύνων από εγκληματικές πράξεις», όπως επισημαίνεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου"
.
Ειδικά αυτό το τελευταίο, για το λογισμικό που θα τεθεί στη διάθεση των υπηρεσιών Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ακούγεται ως νέα περίπτωση C4i. Απλά, αυτήν τη φορά, να ελπίζουμε ότι το λογισμικό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα εξάμηνο μετά την αγορά του και δε θα θεωρείται παρωχημένο και θα το προμηθευτούμε με διαφανείς διαδικασίες. Όχι τίποτα, αλλά επειδή... τρόμαξε το μάτι μας από το περίφημο σι φορ άι (see for eye)...