Ο κ. Θεόδωρος Αθανάσαρος ορίστηκε αναπληρωτής Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, με τομέα ευθύνης τη Βόρεια Ελλάδα, έπειτα από απόφαση του προέδρου του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς ο κ. Αθανάσαρος δε θα κατέβει εκ νέου στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Με τον τρόπο αυτό άνοιξε ο δρόμος για την αξιοποίησή του στον κομματικό τομέα. Έτσι, ο νυν αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας περνά σε ένα άλλο επίπεδο. Να σημειωθεί ότι είχε διατελέσει και διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, αλλά και αντιδήμαρχος Οικονομικών.
Η νέα θέση για τον κ. Αθανάσαρο "κλείδωσε" κατά τη συνάντηση που είχε ο αντιδήμαρχος με τον πρόεδρο της Νέας ΔΗμοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στην επίσκεψη του τελευταίου στη Θεσσαλονίκη, για την 75η ΔΕΘ. Μάλιστα κάποιοι είχαν βιαστεί να ερμηνεύσουν τη συνάντηση ως προσπάθεια του κ. Αθανάσαρου να καταλάβει μία θέση στο ψηφοδέλτιο του Κ.Π. Γκιουλέκα, με την "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη". Φαίνεται, όμως, ότι, τελικά, ο κ. Αθανάσαρος είχε κάτι άλλο στο μυαλό του.
"Ο κ. Αθανάσαρος πάλεψε για την πόλη, έδωσε λύσεις, όπως κι ο κ. Καπετανόπουλος", δήλωσε, σήμερα, ο Κ. Γκιουλέκας και πρόσθεσε ότι "χρειάζεται να δοθεί και νέα πνοή και θέσεις σε νέους ανθρώπους". Τη δήλωση αυτή έκανε κατά την παρουσίαση κι άλλων ονομάτων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται δέκα εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, της παράταξης "Αναγέννηση" του Β. Παπαγεωργόπουλου.