Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη θεσμική οργάνωση της αγοράς, τον έλεγχο του υγιούς ανταγωνισμού, την προστασία των καταναλωτών και τις δίκαιες τιμές, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο υπουργός Μ.Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για τον σημερινό εορτασμό της Ημέρας Εμπορίου.
Όπως ανακοίνωσε, στο στάδιο της επεξεργασίας βρίσκονται δύο σύμφωνα, ένα για την αύξηση της ρευστότητας στην αγορά και ένα την ανάπτυξη. Επίσης, γνωστοποίησε ότι στο νέο αναπτυξιακό θα υπάρξουν κίνητρα και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας χαρακτήρισε γερασμένο τραπεζικό σύστημα και τόνισε τη σημασία αναμόρφωσης των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρονται σήμερα.
Αναφερόμενος στο σύστημα χρηματοδότησης της αγοράς με επιδοτήσεις, παρατήρησε ότι δεν χρειαζόμαστε φιλοδωρήματα αλλά στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για να βγούμε από την ύφεση.
«Δεν θέλουμε να απλώσουμε ένα μεγάλο σεντόνι με επιδοτήσεις. Στοχευμένα να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις, προκειμένου να βγουν από την κρίση και να δημιουργήσουν ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο», τόνισε χαρακτηριστικά και έκρινε ως θετικό στοιχείο για την αναμόρφωση του συστήματος το γεγονός ότι οι μισές ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν τραπεζικό δανεισμό.