Πάρτι, πάρτι, στις... 11 Σεπτέμβρη!
Πάρτι για την έναρξη καλλιτεχνικών εκδηλώσεων έχουμε ακούσει. Πάρτι για τη λήξη καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επίσης έχουμε ακούσει. Ακόμη και πάρτι για τις επετείους κομματικών σχηματισμών (ειδικά των λεγόμενων "εναλλακτικών", όπως ήταν κάποτε η παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη) έχουμε ακούσει. Όμως πάρτι για τον ερχομό του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ;
Προσέξτε, δε μιλάμε για καμία δεξίωση, ή δείπνο εργασίας. Μιλάμε για πάρτι, δηλαδή ξεφάντωμα. Αντιγράφω από το δελτίο Τύπου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Α Θεσσαλονίκης:
"Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει πως το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010 στις 22:00 θα διοργανώσει party για την άφιξη του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 75ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αναψυκτήριο «ΟΑΣΙΣ» όπισθεν Δημαρχείου Νεάπολης περιοχή πρώην στρατόπεδο Στρεμπενιώτη".
Και πώς νόμιζα, εγώ ο αφελής, ότι το πάρτι για τον πρωθυπουργό θα γίνει στους δρόμους της πόλης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας των εργαζομένων; Λάθος θα έκανα. Εκτός κι αν πάνε οι εργαζόμενοι κι οι συνταξιούχοι στο αναψυκτήριο, να τα πουν, στο όρθιο, μεταξύ τυριού και αχλαδιού, με τον πρωθυπουργό.
Συμβουλή προς τους "πράσινους" νεολαίους: Πάρτι έστηναν "στις 9 του Μάρτη" και κάποιοι "γαλάζιοι" νεολαίοι. Και είδατε τι έγινε... Γι αυτό... "σεμνά και ταπεινά"!