Λάδι στη φωτιά έριξε, για το θέμα του Βατοπεδίου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ, όταν ρωτήθηκε σχετικά. "Το ΠΑΣΟΚ με τους υφυπουργούς του, Δρυ και Φωτιάδη, έδωσαν τη λίμνη στη μονή", υπογράμμισε.
Κι ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε: "Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να επιστραφούν, με τη νόμιμη μέθοδο της ανταλλαγής, οι αξίες αυτές στους αγρότες. Έγιναν τέσσερις εκτιμήσεις ειδικών, δύο από το ΣΟΕ και δύο από ανεξάρτητους οίκους του εξωτερικού. Δε βρέθηκε πουθενά ροή πολιτικού χρήματος. Γι αυτό και δεν αποδώσαμε ποινικές ευθύνες. Πολιτικές ευθύνες έχει αναλάβει ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής", τόνισε.
Ο κ. Σαμαράς θύμισε πως η Νέα Δημοκρατία ζήτησε "να ανοίξουν τα οφ σορ", αλλά "με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ δεν άνοιξαν". Και πρόσθεσε: "Αν ιδιώτες έκαναν αλλαγές χρήσης γης, υποτιμολογήσεις ή υπερτιμολογήσεις το ερευνά η Δικαιοσύνη. Γι αυτό δε νομίζω ότι θα είχε να προσθέσει κάτι η κατάθεση του π πρωθυπουργού".
Ειδικά για τη νέα κατάθεση της συμβολαιογράφου - συζύγου του κ. Βουλγαράκη, είπε: "Δεν προτίθεμαι να σχολιάσω την τρίτη κατά σειρά κατάθεση του κ. Βουλγαράκη. Και λέω 'τρίτη κατάθεση' για να δείξω τις παρενέργειες από το νόμο Καστανίδη". Πρόσθεσε, πάντως, ότι "αν είναι αξιόπιστη η μάρτυς δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη αλά καρτ. Είναι αξιόπιστη όταν αναφέρεται σε πρόσωπα της ΝΔ και δεν είναι αξιόπιστη όταν λέει σε όλες τις καταθέσεις της ότι το Βατοπέδι δεν αποτελεί σκάνδαλο";
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι, με το Βατοπέδι "δημιουργούνται εντυπώσεις σε βάρος της ΝΔ".