Δεν έχει προηγούμενο αυτό που γίνεται στην Καλαμαριά. Δεκαετίες ανέμενε η Νέα Δημοκρατία την κατάλληλη ευκαιρία, για να πάρει το δήμο στην Καλαμαριά. Πρώτα ο Θρασύβουλος Λαζαρίδης κι έπειτα ο Χριστόδουλος Οικονομίδης (τουλάχιστον όσο... θυμάμαι εγώ) έκαναν απαγορευτικές ακόμη και τις σκέψεις για γαλάζια νίκη στην Καλαμαριά.
Αυτήν την φορά η Ν.Δ. ήλπιζε. Αν όχι να πάρει το δήμο, τουλάχιστον να τον δει να αλλάζει χέρια και να πηγαίνει σε κάποιον ανεξάρτητο υποψήφιο.
Από τη μία η υποψηφιότητα Χάρρυ Κλυνν, που -πέρα από την προ τεσσάρων χρόνων στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ουσιαστικά- ήταν η μόνη ανεξάρτηση (ως και "ξένο σώμα" είχαν αποκαλέσει τον Β. Τριανταφυλλίδη άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας το 2006) κι από την άλλη η εθελούσια απόσυρση του Οικονομίδη από τα αυτοδιοικητικά, φαινόταν να άνοιγαν το δρόμο. Ο Θ. Μπακογλίδης, που κατεβάζει το ΠΑΣΟΚ, φαινόταν να μην έχει "ρεύμα".
Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Πρώτα, κατέβασαν υποψηφίους... όλοι: ΚΚΕ, Συνασπισμός και ποιος ξέρει ποιος θα κατέβει ακόμη. Έπειτα, δίπλα στον ανεξάρτητο Χάρρυ Κλυνν, που δήλωσε εδώ και έναν χρόνο πως θα είναι υποψήφιος το Νοέμβριο, βρέθηκε ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, που, στις συζητήσεις με στελέχη της Ν.Δ. υποστηρίζει ότι έχει το Νεοδημοκρατικό χρίσμα και, από προχθες, ο Π. Κοκόρης, ο οποίος δηλώνει, επισήμως... -επίσης- ανεξάρτητος (και δεν πείθει κανέναν, μετά από δεκαετίες ολόκληρες στη θέση του πρώτου επιλαχόντος στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας).
Στην Καλαμαριά, η λέξη διάσπαση απέκτησε ένα νέο νόημα...