Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το "Πρόγραμμα Καλλικράτης". Το λάδι στη φωτιά έριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σε μια προσπάθειά του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις (αρνητικές στην πλειοψηφία τους) από την ανακοίνωση των υποψήφιων περιφερειαρχών, όπου, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, τα παράπονα στο κίνημα δίνουν και παίρνουν.
«Η ΝΔ έφερε την καταστροφή ως κυβέρνηση. Συνεχίζουν ακόμα και σήμερα, αμετανόητοι, να επενδύουν στην καταστροφή. Προσκολλημένοι στον στενό παλαιοκομματισμό, δεν μπορούν να αντιληφθούν τη διοικητική επανάσταση και την αναβάθμιση των τοπικών κοινωνιών που επιφέρει ο "Καλλικράτης". Το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, μεσοβαρότητα και αίσθηση της ευθύνης, προχώρησαν σε επιλογές που θα υπηρετήσουν τους νέους θεσμούς, τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Πάνο Παναγιωτόπουλο.
Κι ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν άφησε το γάντι να πέσει στο έδαφος: «Ο πολυδιαφημισμένος «Καλλικράτης» του κ. Παπανδρέου απαξιώνεται από τα ίδια τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, που αρνούνται πεισματικά να γίνουν υποψήφιοι περιφερειάρχες. Τα όσα έγιναν στο παρασκήνιο του τριήμερου Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με τις υποψηφιότητες, δείχνουν πόσο χαμηλή εκτίμηση έχουν για τη δήθεν «σημαντική μεταρρύθμιση» του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της περιφερειακής Αυτοδιοίκησης οι μεγαλοσχήμονες υπουργοί της κυβέρνησης», δήλωσε.