«Η ομιλία του κ. Σαμαρά έχει μία απόλυτη εσωτερική αντίφαση: Από τη μία πλευρά υιοθέτησε απόλυτα την κυβερνητική πολιτική του κ. Καραμανλή και τα αποτελέσματά της κι από την άλλη πλευρά λοιδόρησε με τον πιο απόλυτο τρόπο τη σημερινή οικονομική, κοινωνική και θεσμική πραγματικότητα της χώρας», σχολίασε από τη Θεσσαλονίκη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης και πρόσθεσε:
«Αυτήν την αντίφαση πρέπει να τη λύσει ο κ. Σαμαράς, πρέπει να λυτρωθεί για να μπορέσει να έχει αξιοπιστία στην πολιτική του».
Ειδικότερα, για τις αναφορές του πρόεδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και τον προγραμματισμό και την εξέλιξη των δημοσίων έργων, ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε:
«Δυστυχώς, ο κ. Σαμαράς, χωρίς να γνωρίζει την πραγματικότητα της πόλης και τα προβλήματά της, μέσα από την απόλυτη ισοπέδωση της κυβερνητικής πολιτικής και των προτάσεων, οδηγήθηκε και στην ισοπέδωση των προτάσεων για τη Θεσσαλονίκη. Είναι όμως κρίμα, την ημέρα που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο οι αποζημιώσεις που πρέπει να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο στους φορολογούμενους έλληνες πολίτες για το πιο χαρακτηριστικό «ναυάγιο» της κυβερνητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, για τη Θεσσαλονίκη, για την υποθαλάσσια, να κάνει τέτοιες κρίσεις».