Για σήμερα Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Σήμερα στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso, θα απευθύνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά, ομιλία για την «Κατάσταση της Ενωσης». Η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα επιτρέψει στους ευρωβουλευτές να εξετάσουν με τον κ. Barroso τις εξελίξεις στην Ε.Ε. από τις ευρωεκλογές του 2009 και την έναρξη της ισχύος της Συνθήκης της Λισσαβόνας τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους.

* Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει σήμερα στις συνεδριάσεις των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

* Σήμερα η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας.

* Επειγόντως καλείται εκ νέου σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens ο μάρτυρας-κλειδί Παντελεήμων Καρακώστας για συμπληρωματική κατάθεση.

* Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.opengov.gr η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Καταληκτική ημερομηνία είναι η 17η Σεπτεμβρίου 2010.

* Δεύτερη ημέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ευμένεια» στην Καρδία για την γιορτή της γέννησης της Θεοτόκου. Σύμφωνα με τον Δήμο Μίκρας, στις 7 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στις 8:30 μ.μ. Περιφορά Ιερής Εικόνας, στις 9:30 μ.μ. παραδοσιακή μουσική και χορός από τα χορευτικά τμήματα του «Ευμένη», στις 10:30 μ.μ. παραδοσιακή λαϊκή βραδιά με το μουσικό σχήμα «Γκρεκοί» (ευγενική χορηγία της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Πολιτισμού).

* Στις 8.30 π.μ. το ΔΣ της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου, του 2ου Δημοτικού Παλαιοκάστρου και του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου.

* Στις 10 π.μ., ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγήτρια Δέσπω Λιάλιου, η Αντιπρύτανις Έρευνας, Καθηγήτρια Σοφία Κουίδου-Ανδρέου, ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητής Γιάννης Παντής και ο Πρόεδρος του ΕΣΔΕΠ, Καθηγητής Γιάννης Κρεστενίτης, θα δώσουν Συνέντευξη Τύπου, στην Αίθουσα της Συγκλήτου, στον 7ο όροφο του κτηρίου Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» του Α.Π.Θ. Το θέμα της Συνέντευξης είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το Α.Π.Θ. την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ παρεμβαίνοντας στο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και της αντιμετώπισής του.

* Στις 10 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, συνάντηση του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, με τον προεδρείο της ΓΣΕΕ κατόπιν πρόσκλησης του ιδίου, στο πλαίσιο των επαφών του με τους κοινωνικούς εταίρους ενόψει των τοποθετήσεών του στη Διεθνη Εκθεση Θεσσαλονίκης ΔΕΘ . Σ\τις 11 π.μ. θα συναντηθεί με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ στις 12 με το προεδρείο του ΣΕΒ στη 1 μ.μ. με το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στις 2 μ.μ. με του προεδρείο του ΕΒΕΑ και στις 3 μ.μ. με τα προεδρεία της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ

* Στις 10:30 π.μ. συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου, με το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ΟΛΜΕ .

* Στις 11:30 π.μ. στα γραφεία της ΕΣΕΕ συνάντηση του Φώτη Κουβέλη, προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, με το προεδρείο της οργάνωσης. Η συνάντηση εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα επαφών με τις τριτοβάθμιες οργανώσεις εργοδοτών και εργαζομένων εν όψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τα προεδρεία την ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη και Πέμπτη αντιστοίχως.

* Στις 12 το μεσημέρι ορκίζεται η νέα διευρυμένη κυβέρνηση που προέκυψε από τον χθεσινοβραδυνό ανασχηματισμό. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου παραμένει «τσάρος» της οικονομίας. Η νέα κυβέρνηση αποτελείται από 48 μέλη (έναντι 37 της προηγουμένης). Αμετακίνητοι οι Θ. Πάγκαλος, Χ. Παμπούκης, Ευ. Βενιζέλος, Αννα Διαμαντοπούλου, Δημ. Ρέππας, Τίνα Μπιρμπίλη και Παύλος Γερουλάνος. Εκτός η κ. Κατερίνα Μπατζελή (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης) οι υφυπουργοί Οικονομίας κ.κ. Αρναουτάκης και Μπόλαρης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Απ. Κατσιφάρας.

* Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της μεγαλύτερης χώρας της Δυτικής Αφρικής, θα απευθύνει λόγο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το πλαίσιο πανηγυρικής συνεδρίασης. Μεταξύ των θεμάτων είναι η επιτυχημένη μετάβαση του Μάλι στη δημοκρατία τα τελευταία 20 χρόνια, οι αναπτυξιακοί στόχοι της χιλιετίας ενόψει της επερχόμενης διάσκεψης του ΟΗΕ το Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, καθώς και θέματα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή του Sahel.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη, συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος της Γιορτής της Τζάζ 2010 και της 8ης Συνάντηηση Τζάζ και Δημιουργικής Μουσικής (10-25 Σεπτεμβρίου) που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

* Στις 12 μμ, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ευθυμιάδης, θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, στην ΕΣΗΕΜ-Θ.

* Στη 1 μμ, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος συγκαλεί την καθιερωμένη σύσκεψη ενόψει της ΔΕΘ όλων των υπόλοιπων φορέων της πόλης, όπως κοινωνικοί φορείς, σωματεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, κ.α., στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς

* Στη 1 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη.

* Στη 1 μ.μ. στα γραφεία του ΣΥΝ (Πλ. Ελευθερίας 1) συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με το προεδρείο και την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

* Στη 1 μ.μ. στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, συνέντευξη Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και της ΓΣΕΕ στο πλαίσιο συντονισμού των δράσεών τους. Κοινή απαίτηση των οργανώσεων είανι ότι ο αναγκαίος αναπτυξιακός εκσυγχρονισμός των σιδηροδρόμων, βασικός κορμός των μεταφορών, οφείλει να υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας, της οικονομίας και των εργαζομένων σε αυτόν.

* Στις 3 μ.μ. στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη του Τομέα Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού του κόμματος.

* Στις 6:30 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Εκπαιδευτικών, η Ομοσπονδία Γονέων και οι Γυναικείοι Σύλλογοι στο πλαίσιο της 7 ης Σεπτεμβρίου, Ημέρα Παγκόσμιας Δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). Κεντρικό Σύνθημα: «Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο. Άμεση και γενναία χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης».

* Στις 9:30 μ..μ. στο Ζάγκρεμπ, η εθνική Ελλάδας στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Κροατία.