Για σήμερα Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Σε επανακυκλοφορία θέτει από σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. τέσσερα ζεύγη δρομολογίας μεταξύ Εδεσσας-Θεσσαλονίκης-Εδεσσας. Συγκριμένα, σε κυκλοφορία μπαίνουν τα δρομολόγια: 731/732, 743/744, 749/750, 737/742. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΣΕ

* Από σήμερα έως την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή σπουδαστών σε 32 ΙΕΚ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ΟΑΕΔ , προκειμένου να καταρτιστούν σε 32 σύγχρονες ειδικότητες. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

* Κλειστή σήμερα η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο της χώρας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και όλα τα αμερικανικά δημόσια γραφεία στηΝ Ελλάδα, λόγω του εορτασμού της Ημέρας Εργασίας, επίσημης αργίας των ΗΠΑ.

* Περιοδεία στη Δράμα, επικεφαλής κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιεί σήμερα ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., βουλευτής Αρκαδίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος στις 11 π.μ. θα επισκεφθεί τον δήμαρχο, Θ. Μαργαρίτη, στις 11:30 π.μ. τον νομάρχη, Κ. Ευμοιρίδη και στις 12 το μεσημέρι τη ΝΟΔΕ Δράμας. Στη 1 μ.μ. στα γραφεία της ΝΟΔΕ ο κ. Λυκουρέντζος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Τέλος, στις 7 μ.μ. στο κέντρο «Νησάκι» θα συμμετάσχει στην πολιτική εκδήλωση του βουλευτή Δράμας, Μ. Τζίμα.

* Στις 8 π.μ. στο Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (Τέρμα Χατζηκυριακού, Πειραιά) η κατάταξη των επιτυχόντων μέσω πανελληνίων εξετάσεων, σύμφωνα με την πρόσκληση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Τηλέφωνο επικοινωνίας Σχολής: 210-4581-337, φαξ: 210-4581-397.

* Στις 9 πμ, στάση εργασίας έως τις 13.00 το μεσημέρι πραγματοποιούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, διεκδικώντας δεδουλευμένα πολλών μηνών. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, τους οφείλονται περίπου 30.000 ρεπό. Επίσης οκτώ μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι διάσωσες πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒΑ για τις εκτός έδρας υπηρεσίες τους.

* Στις 10 π.μ. στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ΤΕΕ , Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, θα κάνει την αναλυτική παρουσιάση του «Προκαταρκτικού Στρατηγικού Σχεδίου Υποδομών Μεταφορών 2010-2020 της Θεσσαλονίκης και τις ευρύτερης περιοχής της. Ο υπουργός θα αναπτύξει την αναγκαιότητα εκπόνησης του στρατηγικού αυτού σχεδίου και τον προγραμματισμό υλοποίησής του. Ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης θα μιλήσει για την αναγκαιότητα της συναινετικής διαμόρφωσης και τις προτεραιότητες του σχεδίου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Α. Κονακλίδης θα αναπτύξει το ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο προκαταρκτικό στρατηγικό σχέδιο. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα αναλύσει τις θέσεις γι' αυτό το προκαταρκτικό στρατηγικό σχέδιο, ενώ οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σέργιος Λαμπρόπουλος, Γιάννης Οικονομίδης και Χάρης Τσιόκας, με παρεμβάσεις τους θα δώσουν διευκρινήσεις για σχετικά θέματα.

* Στις 10 π.μ., θα πραγματοποιηθεί το αγιασμός του Δημαρχιακού Μεγάρου, ενόψει της επίσημης λειτουργίας του, παρουσία των μελών της Διοίκησης του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των δημοτικών υπαλλήλων. Λόγω της συγκεκριμένης εκδήλωσης οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο (δημοτολόγια, ληξιαρχείο, ταμειακές υπηρεσίες, λογιστήριο, γραφείο προσωπικού και προμηθειών, μηχανογράφηση, δημόσιες σχέσεις) δεν θα λειτουργήσουν από τις 09.30 – 11.00.

* Στις 10 π.μ. οι εργασίες της ΙΕ' Συνόδου της Βουλής των Εφήβων κορυφώνονται με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Εφήβων. Την ευθύνη και την επιμέλεια της διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων», καθώς και τη φιλοξενία των συμμετεχόντων σε αυτό έχει το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Στη διοργάνωση του προγράμματος συνεργάζονται το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

* Στις 12 το μεσημέρι στο φουαγιέ του κτιρίου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, συνέντευξη Τύπου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος περιόδου 2010-2011, από τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Σωτήρη Χατζάκη.

* Στις 12:30 μ.μ. στη Βουλή, συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

* Στη 1 μ.μ., ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος συγκαλεί την καθιερωμένη σύσκεψη ενόψει της ΔΕΘ όλων των παραγωγικών φορέων της πόλης (επιμελητήρια, εμπορικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες, σύνδεσμοι βιομηχανιών και εξαγωγέων, τουριστικοί πράκτορες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, Εργατικό Κέντρο, κ.ά.), στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

* Στη 1 μμ, γεύμα Εργασίας του ΟΤΕ, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Palace

* Στις 2 μ.μ. στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ),(Κάνιγγος, 6), συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με το προεδρείο της ΠΟΣ.

* Στις 7 μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» (Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη) ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μανόλης Λαμτζίδης, θα παρέμβει ως εισηγητής στην ημερίδα με θέμα: «Τα πρώην στρατόπεδα Παύλου Μελά - Καρατάσιου, ΤΙΤΑΝ και περιβαλλοντικά ζητήματα στο νεοσύστατο Δήμο Παύλου Μελά» στο πλαίσιο εκδηλώσεων «Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου», που οργανώνουν η «Κίνηση Πολιτών Καρατάσιου» και ο «Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ευκαρπίας».

* Στις 7 μ.μ., η Κίνηση Πολιτών Καρατάσιου και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ευκαρπίας στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνουν 3 – 5 Σεπτεμβρίου οργανώνουν, στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» (Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη) στην ημερίδα με θέμα: πρώην στρατόπεδα Παύλου Μελά – Καρατάσιου, ΤΙΤΑΝ και περιβαλλοντικά ζητήματα στο νεοσύστατο Δήμο Παύλου Μελά

* Στις 8 μμ, εκδήλωση με θέμα: «Μελοποιημένη ποίηση» στο ανοικτό θέατρο της Αρχαίας Αγοράς, οργανώνει η Ένωση Λογοτεχνών Β.Ελλάδος

* Στις 9:15 μμ, θεατρική παράσταση «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» του Ιάκωβου Καμπανέλη, στο Θέατρο Κήπου, στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, της αντιδημαρχίας Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.