Για σήμερα Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας η σημερινή και Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη.

* Στο Λονδίνο θα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα συναντηθεί με διεθνείς επενδυτές, στους οποίους θα παρουσιάσει την πρόοδο του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

* Πρόσκληση για διαβούλευση στη διοίκηση του ΟΤΕ. Σχετικά άρθρα έχει απευθύνει για σήμερα η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ) με θέματα την άμεση υπογραφή Σ.Σ.Ε. 2010, την αναστολή των σχεδίων "project" που οδηγούν στη συρρίκνωση έργου και θέσεων εργασίας, και την θωράκιση της εταιρείας με σύγχρονες στρατηγικές επιλογές και εργαλεία που εξασφαλίζουν το μέλλον των εργαζομένων και της επιχείρησης.

* Στις 9:30 π.μ. στη Θεσσαλονίκη, συνάντηση της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, με τη διοίκηση της ΔΕΘ και της HELEXPO.

* Στις 10 π.μ. στη Θεσσαλονίκη, περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο ΤΕΒΕ

* Στις 11 π.μ. στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ, "Νικόλαος Γερμανός" (περίπτερο 8, αίθουσα C), συνέντευξη Τύπου της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα.

* Στις 11:30 π.μ. στη Θεσσαλονίκη, περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο ΙΚΑ

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση του υφυπουργού Σπύρου Κουβέλη, με αντιπροσωπεία της ActionAid, προκειμένου να του παραδώσει το κείμενο με τις 83.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της εκστρατείας "1GOAL - Εκπαίδευση για Ολους".

* Στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του δήμου Θεσσαλονίκης(Εθνικής Αμύνης και Αλεξ. Σβώλου) θα δοθεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητα».

* Στη 1 μ.μ. περιοδεία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στην ΕΛΒΟ και συνομιλία της με τους εργαζομένους.

* Στις 4:30 μ.μ. περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στα περίπτερα της ΔΕΘ, και συνάντηση με τη διοίκησή της.

* Στις 7 μ.μ. στον Δήμο Θέρμης ανοίγει τις πύλες του το Κοινωνικό Πρατήριο «Στηρίζω», από το οποίο θα διατίθενται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τα οποία θα προμηθεύονται δωρεάν οι άπορες με χαμηλό εισόδημα οικογένειες. Το «Στηρίζω» θα λειτουργεί με τη βοήθεια εθελοντών και θα είναι ανοιχτό δύο πρωινά και δύο απογεύματα την εβδομάδα. Τα προϊόντα που διατίθενται προέρχονται από προσφορές εταιρειών, άλλα και από αγορές με δαπάνες του Δήμου Θέρμης.

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη και του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωϋσιάδη, στον Δήμο Σιντικής. Ο κ. Ψωμιάδης θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο κέντρο «Φαλάκρας» στο Σιδηρόκαστρο.

* Στις 8:30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Μυγδονίας, στη Λητή Θεσσαλονίκης, ημερίδα της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και Αλιείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης με θέμα: «Εντερίτιδες των μόσχων και υγιεινή αμελκτηρίου». Περισσότερες πληροφορίες για τη σημερινή ημερίδα στα τηλέφωνα: 2310-384417 (Γραφείο Αντινομάρχη) και 2310-478336 (Διεύθυνση Κτηνιατρικής).