Τη βούληση της ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Νέο Πρόσωπο για το δήμο -Δημοτική Συσπείρωση Πολιτών» να προωθήσει τη λύση των χρονίζοντων προβλήματων της περιοχής και να δώσει μία αναπτυξιακη ώθηση στον νέο Καλλικρατικό δήμο Πυλαίας –Χορτιάτη μετεφερε στους πολίτες, τους εκπροσωπούς των πολιτιστικών φορέων και των Συλλογων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Διαμμερίσμματος του Φιλύρου ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Νίκος Νυφούδης.
Ο κ. Νυφούδης κάλεσε για μία ακόμη φορά να δεσμευτούν ότι θα θέσουν την επίλυση των χρονιών προβλημάτων της εκπαίδευσης, το οποίο είναι ιδιατερα έντονο στο σημερινό δήμο Χορτιάτη σε πρωτη προταιρεότητα.
Σήμερα, Τρίτη 21 Σεπτεβρίου 2010, ο υποψήφιος δήμαρχος θα περιοδευσει και θα συζητήσει τα προβληματα τους με τους κατοίκους του συνοικισμού της Μαλακοπής και πολιτές και εμπόρους της λαικής αγοράς της περιοχής.
Ο κ. Νυφούδης θα συναντηθεί επίσης αύριο, Τετάρτη 22 Σεπτεβρίου 2010, με πολίτες, τους εκπροσωπούς των πολιτιστικών φορέων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Διαμμερίσμματος Εξοχης.
Ο υποψήφιος δήμαρχος την Πέμπτη 23 Σεμπτεμβρίου θα επισκεφτεί τη λαϊκή αγορά της Πυλάιας, ενω το Σαββατο 25 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο του οικισμού της Πυλαίας.