Έλληνας μετανάστης στη Γερμανία καλωσορίζει συγγενή του στο σταθμό του Μονάχου
Τραγούδια της ξενιτιάς, που τα ακούγαμε και κλαίγαμε στη δεκαετία του 60, στην Ελλάδα, επειδή όλο και κάθε νοικοκυριό είχε έναν μετανάστη στη Γερμανία, θα ξανακουστούν, την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010, στις 9.30 το βράδυ, στον ανοικτό χώρο της Μονής Λαζαριστών.
Με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την υπογραφή της σύμβασης πρόσληψης εργαζομένων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, στα τέλη Μαρτίου του 1960, πραγματοποιήθηκαν στην Γερμανία αρκετές εκδηλώσεις με αποκορύφωση τον εορτασμό της επετείου στην παλιά Βουλή της Βόννης, καθώς και έγιναν διάφορα αφιερώματα από την κρατική Ελληνική τηλεόραση.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Ελλήνων Ομογενών και Μεταναστών από Γερμανία με έδρα στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζει μια μουσική βραδιά – συναυλία, με μουσικούς και τραγουδιστές από την Θεσσαλονίκη, αφιερωμένη στα τραγούδια της Ξενιτιάς, με ελεύθερη είσοδο.
Στα τραγούδια που αγάπησε και τραγούδησε ο Έλληνας μετανάστης, τραγούδια με τα οποία, γλέντησε, χόρεψε αλλά και έκλαψε την πατρίδα του και την Ξενιτιά, τραγούδια όπως: ,,Μιλώ για τα παιδιά μου,, ,,Η φάμπρικα,, ,,Της ξενιτιάς (Φεγγάρι μάγια μου 'κανες),, κ.α. Το δεύτερο μέρος του προγράμματος θα είναι πιο εύθυμο, καθώς έχουν γίνει επιλογές από γνωστά τραγούδια όπως:,,Σμυρναίικα τραγούδια,, ,,Τι σου 'κανα και πίνεις,, ,,Όμορφη Θεσσαλονίκη,, κ.α.
Επίσης κατά την εκδήλωση θα αποδοθεί, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, ένας φόρος τιμής στην Ελληνίδα μετανάστρια μάνα και την καθοριστική συμβολή της στην ζωή της ξενιτεμένης οικογένειας.
Η επετειακή αυτή εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και την επικοινωνιακή υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, από το Γερμανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τέθηκε υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.