Μια ενδιαφέρουσα επισήμανση έκανε αναγνώστης(;) με email που μας έστειλε. Ότι από τη μέτρηση της GPO για λογαριασμό του Mega και της εκπομπής Ανατροπή του Κ. Πρετεντέρη, απουσίαζαν δύο υποψήφιοι για το δήμο Θεσσαλονίκης: Οι Χρ. Μάτης (υποψήφιος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής) και Νίκος Ευθυμιάδης...
Αυτό σημαίνει, με απλά μαθηματικά, ότι ο Γιάννης Μπουτάρης πιστώθηκε τις ψήφους και των δύο -αφού είναι μάλλον απίθανο ψηφοφόροι του Γκιουλέκα να αμφιταλαντευθούν στο να ψηφίσουν τον βουλευτή της Ν.Δ., ή τον δημοσιογράφο Χ. Μάτη (ακόμη-ακόμη και τον βιομήχανο Ν. Ευθυμιάδη, ο οποίος είναι γνωστός για τις προτιμήσεις του στο χώρο του ΠΑΣΟΚ). Προφανώς, τις ψήφους αυτές θα τις πιστωθεί ο κ. Μπουτάρης στο β γύρο, όμως, δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις για την πρώτη Κυριακή.
Στο email επισημαίνεται το εξής:
"Αρκετοί ήταν εκείνοι που αντιλήφθηκαν το παιχνίδι του MEGA και της GPO: Ενώ συμπεριέλαβε στη δημοσκόπηση δυνάμεις που αποσπούν ψήφους από τον Κ. Γκιουλέκα (Στεργίου, Παπαθεμελής, Μαργαρίτρης) δε συμπεριέλαβε τον υποψήφιο Νίκο Ευθυμιάδη, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της αριστεράς. Εάν η εταιρεία δημοσκοπήσεων έπραττε ως όφειλε τότε η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου θα έφτανε το 5% - 7%. Η GPO οφείλει να δώσει εξηγήσεις".