Τέλη Νοεμβρίου, με αρχές
Δεκεμβρίου υπολογίζεται ότι θα
ξαναδούν το φως οι 33 εγκλωβισμένοι
Πού να ΄ξεραν, οι 33 εγκλωβισμένοι μεταλλωρύχοι της Χιλής, εκεί στα έγκατα της γης όπου βρίσκονται, τι γίνεται στην επιφάνεια! Εμφανίστηκαν γυναίκες που δήλωσαν... ερωμένες τους κι αγωνιούν για την κατάστασή τους, προκαλώντας εντάσεις με τις νόμιμες συζύγους, αλλά και... συγγενείς που είχαν χρόνια να τους δουν κι οποίοι -προφανώς- πληροφορήθηκαν το μέγεθος της αποζημίωσης που θα πάρει ο καθένας απ' αυτούς...
Οι γυναίκες πολλών μεταλλωρύχων που έχουν παγιδευτεί 700 μέτρα κάτω από τη γη μετά το ατύχημα της 5ης Αυγούστου είδαν να προκύπτουν ανταγωνίστριες, οι οποίες παρουσιάζονται ως οι ερωμένες των συζύγων τους και ζητούν να μάθουν νέα τους, δήλωσε η Μάρτα Φλόρες, μέλος του Ερυθρού Σταυρού της Χιλής.
"Προσπαθούμε να δουν την πραγματικότητα και να τους εξηγήσουμε το εξής: ως γυναίκα, αν αγαπάω πολύ έναν άνδρα, θα περιμένω να λύσει μόνος του τα προβλήματά του", προσέθεσε.
Η Μάρτα Φλόρες όφειλε επίσης να αντιμετωπίσει την άφιξη ξεχασμένων συγγενών, στους οποίους γεννήθηκε ξαφνικά η επιθυμία να συσφίξουν εκ νέου τις σχέσεις τους με τους μεταλλωρύχους όταν άκουσαν να γίνεται λόγος για τις αποζημιώσεις που θα πάρουν αυτοί όταν βγουν από το ορυχείο.
"Τους είπαμε το ίδιο πράγμα: να επιστρέψουν στα σπίτια τους και ότι οι μεταλλωρύχοι ξέρουν τί πρέπει να κάνουν όταν βγουν", είπε.
Οι 33 μεταλλωρύχοι δεν αναμένεται να έχουν βγει από το ορυχείο πριν από τα τέλη Νοεμβρίου ή τις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις αρχές.