Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε, κεκλεισμένων των θυρών, η αίτηση των συνδικάτων χερσαίων μεταφορών της Αθήνας και της Μακεδονίας-Θράκης που ζητούν να ανασταλεί η επίταξη των φορτηγών και βυτιοφόρων. Η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου τον Π. Πικραμμένο και εισηγητή της υπόθεσης τον σύμβουλο Επικρατείας Αντ. Σταθάκη άκουσε τις θέσεις του νομικού παραστάτη του Δημοσίου που υποστήριξε ότι η επίταξη των φορτηγών αυτοκινήτων έγινε για λόγους δημοσίου συμφέροντος και υπεραμύνθηκε της συνταγματικότητας και της νομιμότητας της επίταξης.
Ακόμη, ο δικηγόρος του δημοσίου υποστήριξε ότι από την απεργία των φορτηγών έχει προκληθεί αδυναμία εφοδιασμού των νοσοκομείων με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος της ζωής των ασθενών, αλλά παράλληλα υπάρχει και πρόβλημα εφοδιασμού της αγοράς με τρόφιμα και άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης.
Αντίθετα, οι δικηγόροι των συνδικάτων τόνισαν ότι η επιστράτευση είναι αντισυνταγματική και παράνομη, καθώς πλέον των άλλων, δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ακόμη, ανέφεραν ότι όπως χειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα της απελευθέρωσης των αδειών των φορτηγών αυτοκινήτων, χωρίς διαπραγματεύσεις, οι ιδιοκτήτες τους ζημιώνονται.
Η έκδοση της απόφασης αναμένεται.