Του ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ*

Φέτος ο Πρωθυπουργός ήρθε στα εγκαίνια της ΔΕΘ και ευτυχώς επέλεξε να μην εξαγγείλει και πάλι τα χιλιοειπωμένα «οράματα» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για τη Θεσσαλονίκη. Φρόντισε όμως να στείλει «στη θέση του» το Δημήτρη Ρέππα και την Τίνα Μπιρμπίλη.
Ο πρώτος εξήγγειλε ένα νέο Μάστερ Πλαν για την πόλη, με εξωτερική περιφερειακή, δυο υποθαλάσσιες αρτηρίες, ζεύξη του Θερμαϊκού, επέκταση του μετρό προς… πάσα κατεύθυνση, τραμ, νέα πάρκινγκ. Η δεύτερη μας έταξε αναπλάσεις, πεζοδρομήσεις, αποδόσεις στρατοπέδων που παραμένουν εγκλωβισμένες στη γραφειοκρατία, μέχρι και διπλασιασμό του δάσους του Σέιχ Σου. Και φυσικά την… περίφημη θαλάσσια συγκοινωνία με καραβάκια στο Θερμαϊκό, που την εξαγγέλλει όποιος πολιτικός σέβεται τον εαυτό του και… δεν σέβεται τη νοημοσύνη των Θεσσαλονικέων.
Τα ίδια και τα ίδια, από την εποχή που ο Κώστας Λαλιώτης μας υποσχόταν μετρό και Εγνατία οδό εντός του έτους 2000… Και πάντα συνοδευόμενα από τη γνωστή επωδό, ότι στη θέση της… «καμένης γης» της Νέας Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ βγάζει τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα από τη μιζέρια…
Ας είμαστε σοβαροί. Οι Θεσσαλονικείς χόρτασαν πια από «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Θυμούνται επίσης τις πράξεις και, κυρίως, τις παραλείψεις ενός εκάστου που από θέση ευθύνης ανέβηκε στην πόλη και υποσχέθηκε. Γνωρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία, αν και έχει κι αυτή ευθύνες για καθυστερήσεις και λάθη, δρομολόγησε έργα που χρόνιζαν επί 20ετία όπως το «στοιχειωμένο» μετρό, προχώρησε σε παρεμβάσεις που δεν μπορούν να μηδενιστούν, όπως η Ζώνη Καινοτομίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο, ενώ προώθησε με διαβούλευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ που στη συνέχεια «πήρε πίσω» το ΠΑΣΟΚ για να την εξαγγείλει και πάλι στον ίδιο χώρο. Και, παρόλα αυτά, κάνει αυτοκριτική για τα όσα δεν πρόλαβε ή δείλιασε να προχωρήσει.
Η σημερινή κυβέρνηση πότε επιτέλους θα καταλάβει ότι η τακτική των «μάγων με τα δώρα» δεν πιάνει πλέον και, πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πριμοδότηση των υποψηφίων της στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές;

* O Στράτος Σιμόπουλος είναι συνιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνικής Εταιρίας ΔΙΑΣΤΑΣΗ Α.Ε., εκλεγμένος στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει ορισθεί αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων.