Ο Δ. Γαλαμάτης ζήτησε συμμετοχή από όλους στην προσπάθειά του για το δήμο Βόλβης, με το συνδυασμό "Νέα Αρχή - Μαζί για το Αύριο".
Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του συνδυασμού του «Νέα Αρχή. Μαζί για το Αύριο», πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλβης κ. Δημήτρης Γαλαμάτης, παρουσία πλήθος κόσμου, το βράδυ της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου 2010, στο κέντρο «Λιμάνι» του Σταυρού Θεσσαλονίκης.
Περισσότερα από 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην έδρα του νέου δήμου Βόλβης, για να ακούσουν την ιδρυτική διακήρυξη και να δουν τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού, υποδεχόμενα με παρατεταμένα χειροκροτήματα τον υποψήφιο δήμαρχο και συντοπίτη τους Δημήτρη Γαλαμάτη.
Στην ομιλία του ο κ. Γαλαμάτης αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές που συντελούνται με το σχέδιο «Καλλικράτης», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το μοντέλο του δημάρχου που έπαιρνε αγκαζέ το βουλευτή και κατέβαινε στην Αθήνα για να φέρει λεφτά στο χωριό έχει περάσει πια ανεπιστρεπτί. Το μοντέλο του πολιτευόμενου που έταζε τα πάντα στους πάντες, έχει καταστεί πια εκτός από γραφικό και επικίνδυνο. Τώρα πια απαιτείται σχέδιο. Απαιτείται όραμα. Απαιτείται μόρφωση και γνώση».
Ακόμα, ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλβης, υπογράμμισε ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα αξιοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του τόπου, με διαφορετική νοοτροπία διοίκησης. «Πρέπει να ξέρουμε όλοι μας», σημείωσε, «ότι πίσω από τους χάρτες υπάρχουν άνθρωποι και όχι κουκιά. Ο τόπος μας απαιτεί σχέδια ανάπτυξης και όχι πλάνα εκλογής. Ο τόπος για να προκόψει απαιτεί συνεργασίες και όχι διχαστικά διλλήματα. Γιατί μεγαλύτερη δύναμη απαιτείται για να συνεργαστείς και να συμφωνήσεις με κάποιον, παρά για να διαφωνήσεις. Αυτή λοιπόν την ατελείωτη δύναμη των πολλών που συμφωνούν και αγωνιούν για το αύριο θέλω να αξιοποιήσω ως δήμαρχος. Να χτίσουμε για τους πολλούς πάνω στο «η ισχύς εν τη ενώσει» και όχι να γαντζωνόμαστε στις καρέκλες μας με το «διαίρει και βασίλευε»».

"Νέα Αρχή - Μαζί για το Αύριο"
Ακολούθως ο κ. Δημήτρης Γαλαμάτης, παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού «Νέα Αρχή. Μαζί για το Αύριο». Σε αυτήν αφέρεται ότι στο συνδυασμό, μετέχουν «άτομα που έχουν θέληση για δουλειά, δοκιμασμένα στο επάγγελμά τους, με εμπειρία στους κοινωνικούς χώρους, που ανησυχούν για το δήμο μας, απαλλαγμένοι από συμβιβασμούς, πελατειακές σχέσεις και διαχειριστικές αντιλήψεις. Μια ομάδα δεμένη και απερίσπαστη με προσδοκίες και εξειδικευμένες θέσεις για όλα τα ζητήματα του δήμου, της κοινωνίας, των κοινωνικών χώρων, με ενδιαφέρον για νέα στοιχεία κοινωνικά, πολιτισμικά και οικονομικά που αφορούν τον πολίτη και κυρίως μια ομάδα με αναπτυξιακό όραμα».

Ποιοι συμμετέχουν
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση σχεδόν όλου του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Νέα Αρχή. Μαζί για το Αύριο», ο πρώτος συνδυασμός του δήμου Βόλβης, που ανακοινώνει επίσημα υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.
Στους 36 από τους 42 υποψήφιους δημοτικού συμβούλους του συνδυασμού, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η δήμαρχος Αρέθουσας Άννα Βασιλειάδου, οι πρώην δήμαρχοι Εγνατίας και Ρεντίνας Γιώργος Αθανασιάδης και Διαμαντής Λιάμας και 14 εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι από τους 6 δήμους που θα αποτελέσουν το δήμο Βόλβης. Το ψηφοδέλτιο πλαισιώνουν ακόμα αγρότες και γεωπόνοι, επαγγελματίες και επιχειρηματίες, γιατροί και μηχανικοί, επιστήμονες και καθηγητές πανεπιστημίου, ιδιωτικοί και δημοτικοί υπάλληλοι, τραπεζικοί και συνδικαλιστές, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, κ.ά..

Ήταν εκεί
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πανεπιστημιακοί και τεχνοκράτες, οι οποίοι στελεχώνουν την ομάδα εκπόνησης του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης του δήμου Βόλβης, που πρόκειται να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες.
Το παρών έδωσαν η έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Τζόλλας, ο δήμαρχος Ρεντίνας Αντώνης Στοΐτσας (ο οποίος μάλιστα του πρόσφερε και ανθοδέσμη, ευχόμενος εγκάρδια καλή επιτυχία), ο δήμαρχος Σοχού Θεοφάνης Παπάς, οι πρώην δήμαρχοι Απολλωνίας Ιωάννης Κατσικάς και Γιώργος Μόγκας, Αρέθουσας Ιωάννης Μυλωνάς, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στους δήμους Αγίου Γεωργίου Χαράλαμπος Μπαλτάς και Μαδύτου Χρήστος Κόνιαρης, νομαρχιακοί και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.ά..

Για να διαβάσεις όλα τα ονόματα του συνδυασμού του Δ. Γαλαμάτη "Νέα Αρχή - Μαζί για το Αύριο", κάνε κλικ εδώ.