Στα 2 δισ ο χαμένος τζίρος σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΘ, Μ. Ζορπίδη (δεξιά)
Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η αγορά της Θεσσαλονίκης και ολοένα και περισσότερα καταστήματα κλείνουν καθημερινά. Μάλιστα, η οικονομική κρίση αλλά και το παραεμπόριο πλήττουν την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, με το χαμένο τζίρο να εκτιμάται στα δύο δις. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορπίδης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, με αφορμή την έλευση του πρωθυπουργού για τα εγκαίνια της 75ης ΔΕΘ.
Η κυβέρνηση δεν στηρίζει και δεν βοηθάει τη Θεσσαλονίκη. Όσα έργα γίνονται, προχωρούν με αργούς ρυθμούς, το παραεμπόριο ακμάζει και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του επαγγελματικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να καταργήσει τα επιμελητήρια αν θεωρεί ότι δεν έχουν ρόλο.
«Η ασκούμενη οικονομική πολιτική κινείται εκτός πραγματικότητας. Χαράχτηκε με λογιστικά κριτήρια, για να πάρουμε το δάνειο των 120 δισ. ευρώ. Το αποτέλεσμα το ζούμε. Τα φορολογικά έσοδα μειώνονται, αντί να αυξάνονται. Είχαμε προειδοποιήσει για αυτόν τον κίνδυνο, όχι μόνο εμείς αλλά όλοι όσοι ξέρουν πως αντιδρά η αγορά, αλλά δεν εισακουστήκαμε», τόνισε ο κ. Ζορπίδης.
Ο κ. Ζορπίδης τόνισε πως τα αιτήματα των επαγγελματιών δεν ικανοποιήθηκαν ούτε στο ελάχιστο από την σημερινή κυβέρνηση. Παρουσίασε πρόταση τεσσάρων σημείων για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η πρόταση
Η πρόταση του ΕΕΘ για τη στήριξη της οικονομίας κινείται προς δύο κατευθύνσεις.
«Η πρώτη πρέπει να έχει ως στόχο την ελάφρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών. Η μείωση του ΦΠΑ και των φόρων στα καύσιμα, τα ποτά και τον καπνό πρέπει να εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό. Επίσης είναι απαράδεκτη η απόφαση της ΕΥΑΘ να αυξήσει τα τιμολόγιά της σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Η δεύτερη κατεύθυνση πρέπει να έχει ως στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων», εξήγησε ο κ. Ζορπίδης.
«Σήμερα ο ελληνικός λαός ζει σε ένα κλίμα τρομοκρατίας, φοβάται για το αύριο, βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται και δεν καταναλώνει», σημείωσε και προσέθεσε:
«Με ευχολόγια, όπως ο νέος αναπτυξιακός και το ταμείο – φάντασμα της κυρίας Κατσέλη για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, δεν θα αλλάξει το κλίμα στην αγορά. Κάθε ημέρα η κατάσταση χειροτερεύει.
Θεωρούμε απαραίτητο:
1ον Να στηθεί επιτέλους ένας κρατικός τραπεζικός πυλώνας που θα έχει βασικό στόχο να διοχετεύσει ρευστότητα στην αγορά.
2ον Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ πρέπει να επιδοτούν τη διατήρηση υφιστάμενων θέσεων εργασίας, χωρίς ειδικούς όρους, όπως η δέσμευση για διατήρηση του προσωπικού.
3ον Να ανακοινωθεί ένα χρονοδιάγραμμα μείωσης της εταιρικής φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.
4ον Την υιοθέτηση μιας ρεαλιστικής πάγιας ρύθμισης οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, στα πρότυπα του νόμου για τη ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών προς τις τράπεζες. Ρύθμιση χωρίς διαγραφή χρεών για όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εξοφλήσουν το σύνολο των οφειλών τους δεν έχει νόημα».

«Ντροπή το μετρό»
«Η κατασκευή του μετρό εξελίσσεται σε ένα φιάσκο, που πλήττει ανεπανόρθωτα την οικονομία της πόλης. Σε καμία σοβαρή ευρωπαϊκή πόλη δεν υπήρξαν τα προβλήματα που βλέπουμε στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο κ. Ζορπίδης αναλύοντας τα τοπικά προβλήματα.
«Εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε ότι η χάραξη της γραμμής και η χωροθέτηση των σταθμών ήταν ένα μεγάλο λάθος. Στο μεταξύ η Πολιτεία παραμένει απούσα –αλήθεια που χάθηκε ο κ. Μαγκριώτης;- όταν οι επαγγελματίες καταστρέφονται».
Σε ότι αφορά το παραεμπόριο ο κ. Ζορπίδης τόνισε ότι η πάταξή του αποτελεί τη μεγαλύτερη προσφορά που θα μπορούσε να προσφέρει στον επαγγελματικό κόσμο η κυβέρνηση και η αυτοδιοίκηση.
«Ο τζίρος εκτιμάται σε 2 δις. ευρώ. Αν τα χρήματα αυτά έμπαιναν στα ταμεία των επιχειρήσεων μας, η εικόνα στην αγορά θα ήταν διαφορετική».
Τέλος άσκησε κριτική για την εξέλιξη της διαδικασίας μετεγκατάστασης του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου.
«Η ιστορία της ΔΕΘ γελοιοποιεί όλους τους φορείς της πόλης που πέρυσι πήραμε μέρος στη διαδικασία αξιολόγησης για τη μετεγκατάσταση της έκθεσης. Η πόλη, συλλογικά, έκανε τις επιλογές της. Ανάλογη μηδενική πρόοδο διαπιστώνουμε στην ανάπτυξη του λιμανιού, στη δρομολόγηση της αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας, στην αναγκαία ενοποίηση της ΔΕΘ με τη Helexpo».