Για σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Αρχίζει σήμερα στη Σλοβακία και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου η Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής (Miltary Commitee) του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ Στη Σύνοδο θα λάβει μέρος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος, Ιωάννης Γιάγκος. Τα θέματα που θα απασχολήσουν την κύρια συνεδρίαση της Συνόδου, αφορούν στις τρέχουσες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, στη διαδικασία αναθεώρησης του Στρατηγικού Δόγματος και τη Δομή Διοίκησης του ΝΑΤΟ, καθώς και στη διαχείριση των πόρων της Συμμαχίας στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης των δυνατοτήτων της.

* Λήγει σήμερα η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσης Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην ιστοσελίδα www.opengov.gr

* Πρόσκληση για διαβούλευση στη διοίκηση του ΟΤΕ [OTEr.AT] Σχετικά άρθρα έχει απευθύνει για σήμερα η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ) με θέματα την άμεση υπογραφή Σ.Σ.Ε. 2010, την αναστολή των σχεδίων "project" που οδηγούν στη συρρίκνωση έργου και θέσεων εργασίας, και την θωράκιση της εταιρείας με σύγχρονες στρατηγικές επιλογές και εργαλεία που εξασφαλίζουν το μέλλον των εργαζομένων και της επιχείρησης.

* Στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης θα σφυρίξει σήμερα ένα τρέν που δεν μεταφέρει απλά ανθρώπους ή εμπορεύματα, αλλά μια ιδέα κι ένα μήνυμα. Το «Τρένο της Κλιματικής Αλλαγής», είανι ένα τρένο που, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσους σταθμούς την Αλεξανδρούπολη και το Σουφλί, θα μεταφέρει έως την Κωνσταντινούπολη το μήνυμα της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας και να διαφυλάξουμε την «κληρονομιά» των επόμενων γενεών.

* Αναστέλλεται προσωρινά από σήμερα έως τις 30 Σεπτεμβρίου η λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Κοζάνης ελλείψει ιατρικού προσωπικού.

* Στις 10 π.μ. στη Βουλή, συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας ΚΥΣΕΑ .

* Στις 10 π.μ. στη Θεσσαλονίκη, συνάντηση του προέδρου της Ανανεωτικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ και της HELEXPO.

* Στις 10 π.μ. στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Δύναμη για τη Περφιέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» (Β. Γεωργίου 16, Θεσσαλονίκη) συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στις 11 παρά τέταρτο το πρωΐ στη Θεσσαλονίκη, συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κώστα Γκιουλέκα.

* Στις 11 π.μ. στην αίθουσα συνεντεύξεων στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ανανεωτικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

* Στις 11:30 π.μ. στη Βουλή συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικών και Τεχνολογίας, Δρα Μπερντ Φάφενμπαχ.

* Στις 11:30 π.μ. στο ξενοδοχείο "Macedonia Palace" στη Θεσσαλονίκη, συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας.

* Στη 1 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη συνάντηση του προέδρου της Ανανεωτικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη με την Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος.

* Στις 2 μ.μ. επίσκεψη της ανεξάρτητης βουλευτή, Ντόρας Μπακογιάννη στο Δημαρχείο Ρεθύμνου και συνάντηση με τον δήμαρχο, Γιωργή Μαρινάκη. Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη θα μεταβεί στο Νομαρχιακό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με τον νομάρχη, Γιώργο Παπαδάκη.

* Στις 7 μ.μ. ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, θα προεδρεύσει της συνεδρίασης με τη διοικούσα επιτροπή Ν.Δ. Θεσσαλονίκης.

* Στις 8 μ.μ. ο πρόεδρος της Ανανενωτικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης θα εγκαινιάσει τα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους 26).

* Στις 8:15 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη, επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στο Οικονομικό Επιμελητήριο.

* Στις 9 μ.μ. ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς θα παραστεί σε εκδήλωση της ΔΑΚ ΜΜΕ, στη Θεσσαλονίκη.

* Στις 9:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη) Βαγγέλης Τσοτρίδης - Bohemian Dance, στο πλαίσιο της 8ης Συνάντησης Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής έως τις 25 Σεπτεμβρίου, που διοργανώνει το ΚΕΠΟΘΕ της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φίλων Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής.

* Στις 11 μ.μ. στο Ολύμπιον (Πλατεία Αριστοτέλους) στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς θα παραστεί σε εκδήλωση νεολαίας του κόμματος.

* Στις 11 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη) Βασίλης "Blue" Σωτηρίου & The BRB, στο πλαίσιο της 8ης Συνάντησης Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής έως τις 25 Σεπτεμβρίου, που διοργανώνει το ΚΕΠΟΘΕ της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φίλων Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής.