"Στηρίζουμε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη που δέχεται καθεστωτικού τύπου επιθέσεις", δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όταν του επισημάνθηκε ότι, για το θέμα της μετακίνησης των μαθητών βρέθηκε με μια ποινική δίωξη στην πλάτη.
Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι την ίδια τακτική τήρησε στο θέμα της μετακίνησης των μαθητών και ο ομόλογός του στη Δράμα, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, όμως για εκεί "τηρείται σιγή νεκροταφείου"!
Όταν ρωτήθηκε για το "θερμό επεισόδιο" μεταξύ τους, για το θέμα του αδελφού του Διονύση και την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε:
"Δεν υπήρχε κανένα θερμό επεισόδιο. Τηλεφωνικά μιλήσαμε με τον Παναγιώτη. Του είπα ότι θεωρώ χρήσιμο να μην είναι ο αδελφός του στο Ψηφοδέλτιο. Ο Παναγιώτης το δέχτηκε. Δε νομίζω ότι όσα βγήκαν στον αέρα απηχούν την πραγματικότητα. Η σχέση μας είναι καλύτερη παρά ποτέ", τόνισε.
Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως, χθες, ο κ. Ψωμιάδης του χάρισε ένα βιβλίο με τον τίτλο "Σε Εμπιστεύομαι".
"Τόσο για εκείνον όσο και για τον κ. Γκιουλέκα είδα πάρα πολύ θερμό κλίμα, εδώ στη Θεσσαλονίκη", τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Στην ερώτηση για ποιον λόγο επέλεξε Γκιουλέκα, αντί για Παπαγεωργόπουλο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως "ο κ. Παπαγεωργόπουλος εκλέχθηκε τρεις φορές, αξιολογήθηκε θετικά. Πράγματι έμενα ενεός από το δημαρχείο, είναι ένα πραγματικό κόσμημα", υπογράμμισε. Και πρόσθεσε: "Θέλω να πιστεύω ότι ο καινούργιος υποψήφιος, ο κ. Γκιουλέκας, θα είναι το ίδιο πετυχημένος όταν εκλεγεί γιατί πιστεύω ότι θα εκλεγεί".
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως "στηρίζουμε τον Κώστα Γκιουλέκα ο οποίος, μη γελιέστε, έχει απέναντί του τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Μπουτάρη".