Την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής με τον συνδυασμό «Ελεύθερη Αττική», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αλέκος Αλαβάνος, σημειώνοντας ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής θα αποφασίσει για τον επικεφαλής του συνδυασμού, που προφανώς θα είναι ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις δηλώσεις του ο κ. Αλαβάνος είπε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στον ελληνικό λαό να τοποθετηθεί για το κοινωνικό κράτος και την ανάπτυξη, «ενάντια στο Μνημόνιο και σε μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό».
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αδυναμία να υπάρξει κοινός υποψήφιος, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε στις δηλώσεις του ότι «δεν χρειαζόταν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αν τοποθετούμασταν με βάση τα κριτήρια της κοινωνίας και όχι με βάση τα κριτήρια προσώπων και ομάδων».
Αναφορικά με την υποψηφιότητα του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι είναι μια πρόταση, η οποία δεν έγινε δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ανέφερε ότι θα μπορούσε να ήταν κοινός υποψήφιος, αλλά δεν δέχθηκε ο ίδιος.