Από την κινητοποίηση οδηγών βυτιοφόρων 
και φορτηγών στη Θεσσαλονίκη 
(φωτογραφία Νώντα Στυλιανίδη από 
το photoreportage.gr)
Η επιβολή μονομερούς πλαφόν στις τιμές λιανικής πώλησης υγρών καυσίμων δείχνει την ανικανότητα της κυβέρνησης να επιβάλει την ομαλή λειτουργία της αγοράς σε έκτακτες συνθήκες, εκτιμά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, τονίζοντας ότι κανένα πλαφόν δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν δεν περιλαμβάνει όλα τα στάδια από τη τιμή διυλιστηρίου μέχρι τη τιμή καταναλωτή.
Όπως επισημαίνει η ΟΒΕ, χιλιάδες πρατήρια έχουν αγοράσει και αγοράζουν σε τιμές μεγαλύτερες από τις τιμές του πλαφόν. «Πως θα πουλήσουν καύσιμα με τις τιμές που επιβάλει η κυβέρνηση;», διερωτάται η Ομοσπονδία και υποστηρίζει ότι στο όνομα της προστασίας του καταναλωτή η κυβέρνηση εφαρμόζει μια απαράδεκτη πρακτική που οδηγεί σε εξόντωση τα πρατήρια.
Η ΟΒΕ καλεί τη κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα πλαφόν σε όλα τα στάδια ώστε ο κάθε κρίκος της αγοράς να γνωρίζει τι αγοράζει και τι πουλάει, ειδάλλως να άρει αμέσως το πλαφόν.
Καταλήγοντας καλεί τις τοπικές Ενώσεις βενζινοπωλών όλης της χώρας να προβούν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη 14/9/2010 στις 10π.μ. σε όλες τις Νομαρχίες. Στην Αθήνα θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πλατεία Κάνιγγος επίσης στις 10π.μ.