Στην προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση όσον αφορά στην ενίσχυση της ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη επικεντρώθηκε, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη διάθεση 100 εκατ. ευρώ για τη σύνταξη του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Θεσσαλονίκη, η εφαρμογή του οποίου –όπως είπε- έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ εστίασε στη σύσταση Υπηρεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης στη Β. Ελλάδα, απ’ όπου θα όλες οι σημαντικές επενδύσεις στη Μακεδονία.
Αναφέρθηκε δε στην ολοκλήρωση της προκήρυξης για την αναζήτηση διεθνούς εταίρου, ιδιώτη που θα πάρει ένα ποσοστό από τη HELEXPO, ώστε να καταστεί πλέον σταδιακά ο φορέας «ένας σημαντικός παίκτης στον παγκόσμιο εκθεσιακό χώρο».
Εκανε παράλληλα ειδική μνεία στα μνημόνια συνεργασίας που υπογράφθηκαν μεταξύ της κυβέρνησης, της Υπουργού Παιδείας και του Υπουργείου Ανάπτυξης για τον πόλο καινοτομίας και τις επιχειρήσεις καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ επισήμανε τη σημασία της μετεγκατάστασης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στη Σίνδο.
Εδωσε τέλος ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να μετεξελιχθεί η Θεσσαλονίκη σε ένα σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο, με σημείο αναφοράς το λιμάνι.