Φωτογραφία αρχείου
Δυο ηλικιωμένες γυναίκες, ρακοσυλλέκτριες, μάνα και κόρη, διέμεναν στα δυο εγκαταλελειμμένα διαμερίσματα τα οποία τυλίχθηκαν, απόψε, στις φλόγες, στην οδό Ηρακλέους 6, στα όρια των δήμων Σταυρούπολης και Πολίχνης, πίσω από το Δημόσιο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης. Και οι δύο γυναίκες κατάφεραν να βγουν έξω από τα φλεγόμενα διαμερίσματα, με το που ξέσπασε η πυρκαγιά.
Στο σημείο της πυρκαγιάς επικράτησε ένταση, καθώς οι περίοικοι θεώρησαν υπεύθυνες για τη φωτιά τις δύο γυναίκες, οι οποίες συλλέγουν μέσα στα διαμέρίσματα σκουπίδια και, κυρίως, πλαστικά και χαρτιά. Οι περίοικοι κινήθκαν εναντίον τους, όταν εκείνες, πάνω στον καβγά, τους έβρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Αμέσου Δράσεως, για να αποκατασταθεί η τάξη.
Να σημειωθεί ότι ο δρόμος είναι ιδιαίτερα στενός και, λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων, ήταν αδύνατο να μπει σε αυτόν το μεγάλο κλιμακοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, ένα σκυλάκι, στην προσπάθειά του να σωθεί, εγκλωβίστηκε στην ταράτσα. Όμως, οι άνδρες της Πυροεβεστικής Υπηρεσίας, κατόρθωσαν να το απεγκλωβίσουν.