"Η ΔΕΘ έχει φτάσει στα όριά της. Οι χώροι της, όχι μόνο δεν επαρκούν, αλλά και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ποιοτικές προδιαγραφές που έχουν τεθεί διεθνώς για τις εκθεσιακές και συνεδριακές εγκαταστάσεις". Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Π. Γκιουλέκας, μετά την επίσκεψή του, σήμερα, στην 75η ΔΕΘ.
Σύμφωνα με τον κ. Γκιουλέκα, "η ΔΕΘ μπορεί να εξυπηρετήσει το νέο μοντέλο ανάπτυξης που θέλουμε για τη Θεσσαλονίκη. Πρέπει, όμως, να περάσουμε επιτέλους από την ιδέα για τη μετεγκατάσταση της σε μεγαλύτερο χώρο, στην πράξη. Σήμερα, ξεχωρίζουν οι πόλεις που γίνονται επίκεντρο για τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες τους. Η ΔΕΘ είναι η δική μας ευκαιρία. Είμαστε αποφασισμένοι να μην την αφήσουμε να πάει χαμένη", υπογράμμισε.
Ο επικεφαλής της παράταξης "Ομάδα Δημιουργίας" υποστηρίζει πως, ως πόλη, η Θεσσαλονίκη πρέπει να προχωρήσει "στη δημιουργία εκθεσιακών και συνεδριακών χώρων υψηλών προδιαγραφών, ώστε να καταστήσουμε την περιοχή μας σημαντικό εκθεσιακό, συνεδριακό, επιχειρηματικό και τουριστικό προορισμό. Αυτή είναι η συνταγή για να τονώσουμε την οικονομία της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, που σήμερα μαραζώνει, υπό το βάρος της κρίσης και τις αγκυλώσεις του μνημονίου".
Για την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ σε νέους χώρους, εκτός του κέντρου της Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει πως "θα ανοίξει επιτέλους το δρόμο για τη δημιουργία ενός πάρκου αναψυχής, πρασίνου και πολιτισμού στο κέντρο της πόλης μας".