Από τη διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ
«Κοινή πάλη» για την «κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες και τη νεολαία», αρχίζουν, όπως είπαν σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο), της ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών), της ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση), του ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος).
«Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα κίνημα άρνησης και απειθαρχίας να μην πληρώσει ο λαός τα βάρη της κρίσης. Την κρίση να την πληρώσουν τα μονοπώλια. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, οι σπουδαστές, οι αγρότες, η νεολαία μπορούν να παλέψουν από κοινού για ένα καλύτερο μέλλον για όλους», τόνισε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ο Γ. Πέρρος.
Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν επίσης και πήραν το λόγο, εκ μέρους της ΠΑΣΥ ο Βαγγέλης Μπούτας και της ΠΑΣΕΒΕ ο Γεράσιμος Χιόνης, η πρόεδρος της ΟΓΕ, Καλλιόπη Μπουντούρογλου και το μέλος της Γραμματείας του ΜΑΣ, Δημήτρης Παρασκευάς. Οι ομιλητές τόνισαν ότι «ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που συνηγόρησαν να περάσουν αντιλαϊκές πολιτικές», κατήγγειλαν τη στάση των «συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών» και αναφέρθηκαν σε βασικά σημεία του διεκδικητικού πλαισίου των παραπάνω οργανώσεων κατά το επόμενο διάστημα, με κεντρικά αιτήματα «την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών» του «ευρωμονόδρομου» και του «μνημονίου», τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της παιδείας και της υγείας, το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος, την προστασία χαμηλόμισθων, ανέργων, συνταξιούχων, μεταναστών, φτωχών αγροτών, τη φοροελάφρυνση της λαϊκής οικογένειας, την αύξηση των κοινωνικών παροχών, κ.τ.λ.
Οι ομιλητές κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και οι άλλες οργανώσεις, στις έξι το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ τόνισαν ότι το επόμενο διάστημα η δράση τους θα κλιμακωθεί.
Το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ ανήρτησαν πανό στο Λευκό Πύργο.