Μερίδιο στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΥΑΘ ζητά για το Δήμο Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας όπως και με μέλη των δύο σωματείων εργαζομένων στην Επιχείρηση. «Τη στιγμή που το δίκτυο της εταιρείας διέρχεται από δημοτικές εκτάσεις, δίχως μάλιστα να καταβάλλεται το όποιο αντίτιμο, τότε ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ζητήσει, στο πλαίσιο μάλιστα της διαδημοτικής συνεργασίας, συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και στο διοικητικό της συμβούλιο», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.
Αναφορικά με τη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, υπενθύμισε την πάγια θέση της Πρωτοβουλίας, ότι «Το νερό ανήκει σε όλους. Δεν είναι εμπόρευμα, δεν εκποιείται, δεν προσφέρεται για κερδοσκοπία».
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Νίκος Παπαδάκης υποστήριξε ότι περαιτέρω γεωγραφική επέκταση των δραστηριοτήτων της Εταιρείας με νέες εντάξεις περιοχών στα δίκτυά της, θα πρέπει να στηριχθούν σε συνεργασίες με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κατά τη συνάντησή του με τα σωματεία των εργαζομένων ο κ. Μπουτάρης τούς υποστήριξε ότι θα ήταν προς όφελος της εταιρείας να δημιουργηθεί ένα μόνιμο σύστημα εκπαίδευσης και επανακατάρτισης των εργαζομένων.