Με παλιό τομογράφο, δωρεά ιδιώτη, έμειναν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ στο ΑΧΕΠΑ δεν έχουν και τους στέλνουν στο Παπαγεωργίου... 
Στις κινητοποιήσεις με αφορμή την 75η ΔΕΘ θα συμμετάσχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης. Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, μπροστά από το Άγαλμα του Βενιζέλου. Σκοπεύουν, επίσης, να συμμετάσχουν σε πανευρωπαϊκή πανεργατική απεργία, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Στρατής Πλωμαρίτης, κατήγγειλε ότι ο νέος νόμος για την αναβάθμιση του ΕΣΥ δίνει στον υπουργό Υγείας τη δυνατότητα να συγχωνεύει και να κλείνει νοσοκομεία και κλινικές με μία απλή υπουργική απόφαση.
Χαρακτήρισε «κακόγουστο αστείο» την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, τη στιγμή που το προσωπικό και οι υποδομές τους δεν επαρκούν, ούτε για την πρωινή τους λειτουργία. Τόνισε επίσης ότι με το νέο καθεστώς των εφημεριών είναι αδύνατο να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία και ότι μετά τις 15-20 Σεπτεμβρίου θα κλείσουν τμήματα.
Ο κ. Πλωμαρίτης υποστήριξε ότι με τα νέα μέτρα θα ιδιωτικοποιηθούν τα νοσοκομεία με ταχύτατους ρυθμούς και θα αναγκάζονται οι πολίτες να πληρώνουν εισιτήριο 10 ευρώ στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, εάν δεν έχουν μαζί τους το βιβλιάριο υγείας.

Δεν υπάρχει σάλιο στα νοσοκομεία
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου επισημάνθηκε ότι η υποχρηματοδότηση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο χώρο της υγείας και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι στο Θεαγένειο, από τις αρχές του μήνα, δε γίνονται χειρουργεία, επειδή λείπει ένα ανταλλακτικό γεννήτριας, ενώ εκτός λειτουργίας είναι και ο μαστογράφος.
Αναφέρθηκε ακόμη ότι και στο ΑΧΕΠΑ δε λειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος και οι ασθενείς εξυπηρετούνται στο Παπαγεωργίου, ενώ στο Ιπποκράτειο εκτός λειτουργίας είναι οι δύο αξονικοί τομογράφοι και οι ανάγκες καλύπτονται από έναν παλιό τομογράφο, που προέρχεται από δωρεά ιδιώτη.