Την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την αποκατάσταση της ομαλότητας στις μεταφορές ζητεί με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος(ΣΕΒΕ). Η διοίκηση του Συνδέσμου κάνει λόγο για ανυπολόγιστη ζημία στις επιχειρήσεις, στην απασχόληση, αλλά και στην εθνική οικονομία, λόγω των παρατεταμένων κινητοποιήσεων των μεταφορέων και τονίζει: «Τα αποθέματα υπομονής των εξαγωγικών βιομηχανιών εξαντλήθηκαν μαζί με τα τελευταία αποθέματα των πρώτων υλών και εμπορευμάτων τους. Ένα εργοστάσιο μετά το άλλο κλείνει. Η ανεργία αυξάνεται μέρα με την μέρα».
Η παρούσα κατάσταση σημειώνει ο ΣΕΒΕ, επιβεβαιώνει τους πελάτες των εξαγωγικών επιχειρήσεων «που εδώ και δύο χρόνια αμφισβητούν την αξιοπιστία ως προς τη συνέπειά μας».
«Η αγορά, σε αυτή μάλιστα την περίοδο της κρίσης, δεν αντέχει ούτε μια ακόμη ώρα συνέχισης του αδιεξόδου στη μεταφορά» επισημαίνουν οι εξαγωγείς και προσθέτουν:
«Πέρα από το όποιο θέμα προσφυγής των επιχειρήσεων στην εθνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη για την ικανοποίηση αξιώσεών τους από πράξεις ή παραλείψεις του Δημοσίου και των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση, πιστεύουμε ότι μόνο η προσωπική σας παρέμβαση με αντίστοιχες εντολές στους συναρμόδιους υπουργούς μπορεί πλέον να δώσει διέξοδο στο τραγικό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, χωρίς καμία υπαιτιότητα των εξαγωγικών επιχειρήσεων».