Για σήμερα, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Αυτοκτονιών η σημερινή.

* Την έναρξη της λειτουργίας ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για την παροχή πληροφοριών στους πολίτες σχετικά με την εφαρμογή του νόμου 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Ο αριθμός είναι 80111 97367 και προκύπτει, προσθέτοντας στο 80111 τους αριθμούς που αντιστοιχούν στη λέξη «ΧΡΕΟΣ». Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09.00 έως τις 22.00 και το Σάββατο από 09.00 έως 17.00. Η κλήση επιβαρύνεται μόνο με αστική χρέωση, από οπουδήποτε στην Ελλάδα και εάν καλεί ο καταναλωτής.

* Αρχίζει σήμερα από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου η πληρωτή των επιδομάτων, οι δικαιούχοι των οποίων μπορούν να τα εισπράξουν κατ' οίκον.

* Στις 8:30 το πρωΐ εθιμοτυπική επίσκεψη του πρέσβη της Ιταλίας Francesco Paolo Trupiano στον νομάρχη Θεσσαλονίκης.

* Στις 9:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Macedonia Palace» στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, θα απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα ο Τομέας Επαγγελματιών Εμπόρων (ΕΒΕ) του κόμματος στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ

* Στις 11 π.μ. στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού του Δήμου Θέρμης (500 μέτρα από το σούπερ μάρκετ Grand Μασούτης , τα εγκαίνια του έργου «11 πίστες εξέτασης υποψηφίων οδηγών» της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα έργα στον τομέα των μεταφορών και επικοινωνιών στο νομό Θεσσαλονίκης. Το έργο περιλαμβάνει συνολικά 11 πίστες - 10 πίστες εκπαίδευσης εξέτασης ελιγμών για επιβατικά και μικρά φορτηγά και μία πίστα για τα μεγάλα οχήματα (λεωφορεία, φορτηγά, συρμοί).

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης ΕΣΗΕΜΘ - οδός Καλλάρη - κοινή συνέντευξη Τύπου στου Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Επιτροπής ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστων (ΜΑΣ) και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ και των εξαγγελιών της κυβέρνησης, για το πρόγραμμα δράσης τους ταξικού μετώπου για το επόμενο χρονικό διάστημα.

* Στις 12 το μεσημέρι στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) η συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τη γενική διευθύντρια της UNESCO, Irina Bokova.

* Στις 5 μ.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ΣΕΒΕ , Πλατεία Μοριχόβου 1, Θεσσαλονίκη, σύσκεψη με θέμα τη σύσφιξη των θέσεων μεταξύ εξαγωγέων και εμπόρων στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της δεκτικότητας από πλευράς εμπόρων των ελληνικών προϊόντων και υποκατάστασης των εισαγωγών από τα ελληνικά προϊόντα.

* Στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, προκειμένου να εκδηλώσουν την αγωνία και την αγανάκτηση όλων των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμένικών στην ολιγωρία της κυβέρνησης για την υλοποίηση των δικών της εξαγγελιών περί αναβάθμισης των σωμάτων ασφαλείας και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου του ανθρώπινου δυναμικού τους.

* Στις 8:30 μ.μ. η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών αντιμετωπίζει τη Ρωσία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ.

* Στις 9:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη) Musica Lontana (Ελληνο-Ιταλικό project) από τους Σάκη Παπαδημητρίου, Vittorino Curci και Vincenzo Mastropirro, στο πλαίσιο της 8ης Συνάντησης Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής από σήμερα 10 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, που διοργανώνει το ΚΕΠΟΘΕ της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φίλων Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής.