Στο «μικρό θαύμα» που συντελέστηκε στην περιοχή με πρωτοβουλία της Νομαρχίας, καθώς από φέτος όλα τα σχολεία του δήμου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λειτουργούν μόνο σε πρωινή βάρδια, αναφέρθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Παν. Ψωμιάδης, μιλώντας, χθες βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Παύλου Μελά του δήμου. Όπως υπογράμμισε, κατασκευάστηκαν 6 νηπιαγωγεία, 2 δημοτικά σχολεία, 5 γυμνάσια-λύκεια και ένα Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ).
Αναφερόμενος στα θέματα που απασχολούν τους δημότες της περιοχής, ο κ. Ψωμιάδης υποστήριξε ότι ως Περιφερειάρχης θα διεκδικήσει από τους αρμόδιους φορείς την άμεση μεταφορά του ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία γιατί, όπως είπε, πρέπει να φύγει από τις γειτονιές. Επιπλέον εστίασε στη δημιουργία ενός ειδικού σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες στη Δυτική Θεσσαλονίκη. «Χρωστάμε ένα σχολείο» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Την ομιλία του παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 φίλοι του συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας». Τον κ. Ψωμιάδη συνόδευε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ το παρών έδωσαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο πρώην βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης ΝΔ Γιώργος Ορφανός, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Στην ομιλία του τόνισε ότι μπορούν να γίνουν θαύματα στον τόπο μας στις κρίσιμες περιστάσεις αρκεί οι ηγεσίες και ο «κυρίαρχος λαός» να ανταποκριθούν ομόθυμα. «Φτάνει να το θελήσουμε. Φτάνει να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά και να δώσουμε προτεραιότητα στα μεγάλα. Να αγαπήσουμε την πατρίδα μας» όπως είπε.
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε την ανάγκη για συνεργασία και ενότητα προκειμένου η Κεντρική Μακεδονία να βαδίσει στο δρόμο της ανάπτυξης. «Φτάνει η μεμψιμοιρία και το αίσθημα του αδικημένου» είπε, για να υπογραμμίσει στη συνέχεια πως «εμείς οι Μακεδόνες είμαστε περήφανοι άνθρωποι και δεν μας ταιριάζουν τέτοιες συμπεριφορές».