Ο Παναγιώτης και οι αντιπεριφερειάρχες του
«Βροχή» ερωτήσεων για το θέμα του προέκυψε με την υποψηφιότητα του αδελφού του δέχθηκε ο υποψηφίος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης κατά την παρουσίαση των υποψηφίων αντιεπεριφερειαρχών του συνδυασμού του.
Ο κ. Ψωμιάδης διέψευσε ότι υπήρξε πρόβλημα στις σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ενώ απάντησε και στις κατηγορίες περί οικογενειοκρατίας.
«Αν εγώ εκφράζω την οικογενειοκρατία, τότε με συγχωρείτε, τι εκφράζουν οι άλλοι; Την οικογενειοκρατία να την αναζητήσετε στα τζάκια, στα διάφορα κατεστημένα και στα συμφέροντα», παρατήρησε χαρακτηριστικά.
«Έγινε πολύς ντόρος για το τίποτε. Τα ΜΜΕ δημιούργησαν το πρόβλημα. Δεν υπήρχε καμία παρεξήγηση, παρανόηση μπορεί να υπήρχε», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Ψωμιάδης χωρίς πάντως, να παραλείψει να αφήσει αιχμές για το περιβάλλον της Ρηγίλλης:
«Κάποιοι γύρω από τη Ρηγίλλης», είπε, «θεωρούν ότι είναι βασιλικότεροι του κ. Σαμαρά. Θεωρούσαν ότι μπορούσαν να κάνουν παρεμβάσεις. Οι παρεμβάσεις όμως σταμάτησαν. Δεν έχουν αντιληφθεί τι θα πει "άλλο στηρίζω και άλλο καθορίζω"». «Πρόσφατα η ΝΔ στήριξε την υποψηφιότητά μας. Το έχω πει ευθέως στον κ. Σαμαρά ότι "κάποιοι γύρω σου θεωρούν ότι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως". Αλλά είναι θέμα του Προέδρου, με συγχωρείτε», συμπλήρωσε ο κ. Ψωμιάδης.
Σύμφωνα με τον υποψήφιο περιφερειάρχη, το κριτήριο επιλογής του Διονύση Ψωμιάδη για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη δεν ήταν ότι ήταν αδελφός του, υπενθυμίζοντας ότι ο Διονύσης Ψωμιάδης ήταν δύο φορές εκλεγμένος πρώτος νομαρχιακός σύμβουλος και μέχρι πρότινος αναπληρωτής Νομάρχης. «Ο αδερφός μου», διευκρίνισε, «θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο. Η διαφορά μας ήταν στη θέση του».