Τη διαβεβαίωση ότι η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα υπηρετήσει με απόλυτη συνέπεια τις αρχές της ισονομίας και ισοπολιτείας όλων των ελλήνων πολιτών, έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Παπουτσής, κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου της ΕΛ.ΑΣ., στην 75η ΔΕΘ.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρατήρησε ότι «ανάπτυξη χωρίς ασφάλεια δεν γίνεται», ενώ, σχολιάζοντας την προσπάθεια που κάνει ο ελληνικός λαός για έξοδο από την κρίση, σημείωσε: «Καθένας από το μετερίζι του μπορεί να συμβάλλει στην μεγάλη εθνική προσπάθεια που καταβάλλουμε αυτήν την περίοδο». Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι «με βήματα σταθερά, θέληση και πίστη», ο στόχος της εξόδου από την κρίση θα επιτευχθεί.
Νωρίτερα, σε ομιλία του, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λευτέρης Οικονόμου, τόνισε ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία «η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας είναι πιο αναγκαία από ποτέ».
Αναφέρθηκε στο τρίπτυχο «Προστασία - Δικαιοσύνη - Κατανόηση» που διέπει τη δράση της ΕΛ.ΑΣ. και χαρακτήρισε ως «ζητούμενο» και «αυτοσκοπό» την εδραίωση σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και την αστυνομία.
Σε ό,τι αφορά τον τομέα της οδικής ασφάλειας, ο Λ.Οικονόμου γνωστοποίησε ότι σε σχέση με πέρσι μειώθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Όπως ανακοίνωσε, από τις αρχές του χρόνου, η χώρα μας θρήνησε 145 άτομα λιγότερα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εγκαινίασε το περίπτερο της Πυροσβεστικής, όπου εξήρε της προσπάθεια που καταβάλλει το Σώμα.
Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στυλιανός Στεφανίδης, είπε ότι από την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου καταγράφηκαν 3.801 περιστατικά πυρκαγιών σε αγροτοδασικές εκτάσεις, καίγοντας 112.650 στρέμματα. Όπως παρατήρησε, ο αριθμός των καμένων εκτάσεων είναι κατά 70% μειωμένος σε σχέση με την περσινή περίοδο.
Τόνισε δε ότι συνελήφθησαν 67 άτομα για εμπρησμό -είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση- και απ’ αυτούς κρίθηκαν δέκα προσωρινά κρατούμενοι.