Για σήμερα Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Σήμερα η δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του ελληνικού δημοσίου, σε άϋλη μορφή, ποσού 900 εκατ. ευρώ, λήξεως 18 Μαρτίου 2011. Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010 (Τ+3). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360, προετοιμάζοντας ουσιαστικά την επιστροφή της Ελλάδας στις ξένες αγορές.

* Από σήμερα έως και την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου ανάληψη υπηρεσίας των 776 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για το σχολικό έτος 2010-2011. Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: www.minedu.gov.gr

* Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) για σήμερα. Ωστόσο λόγω της εξαγγελίας των τρίωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας (6 π.μ.-9 π.μ., 1 μ.μ.-4 μ.μ. και 9 μ.μ. με 12 τα μεσάνυχτα) της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Αμαξοστοιχιών) για την ίδια ημέρα, τα δρομολόγια μεταβάλλονται.

* Στις 10 π.μ. στην Πλατεία Κάνιγγος, συγκέντρωση διαμαρτυρίας των βενζινοπωλών, στη γραμματεία Εμπορίου. Οι βενζινοπώλες αντιδρούν στην επιβολή πλαφόν στα καύσιμα.

* Στις 10 π.μ. στην Νάουσα επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας του Βαρβαρέσου και συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων του εργοστασίου.

* Στις 11 π.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών (Ζαλοκώστα 10) συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη, με τον υφυπουργό Οικονομίας της Ουγγαρίας, αρμόδιο για Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις και Εξωτερικό Εμπόριο, Δρα Zsolt Bescey.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Νοσοκομείο της Νάουσας και συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων, την Επιτροπή των γιατρών και την διοίκηση του Νοσοκομείου.

* Στις 12 το μεσημέρι στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, συνάντηση του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, με τους δημοσιογράφους.

* Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη τύπου των εργαζομένων στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και του ΚΕΘΕΑ "Ιθάκη" στο Block 33.

* Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη τύπου για το Ράλι της ΔΕΘ, στην αίθουσα Corona της Helexpo.

* Στις 12:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς, θεσμικούς φορείς, εκπροσώπους αθλητικών φορέων και συλλόγων, καθώς και πολίτες που έχουν υποστεί βία στα γήπεδα.

* Στη 1 μ.μ στο Δημοτικό Περίπτερο Ελιά στη Βέροια, συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα την ανεργία.

* Στη 1:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο της Ομόνοιας, Βασίλη Μπολάνο, και τον πρόεδρο του Κόμματος Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Βαγγέλη Ντούλε.

* Στις 2 μ.μ. συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τους παραγωγικούς φορείς της Βέροιας στο Δημοτικό Περίπτερο Εληάς.

* Στις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Divani Caravelx» συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με θέμα την εκλογή γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.

* Στις 5:30 μ.μ. συγκαλείται υπό την προεδρία του υπουργού των Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Στη συνεδρίαση θα εξεταστούν οι εξελίξεις στα Βαλκάνια,τη Μέση Ανατολή, οι σχέσεις με την Τουρκία και το Κυπριακό.

* Στις 5:30 μ.μ. στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, συνάντηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργου Καρατζαφέρη, με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθιμο.

* Στις 5:30 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη συνάντηση της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, με το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων της Σχολής Τυφλών.

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57).

* Στις 8 μ.μ. στους «Κήπους του Πασά» στη Θεσσαλονίκη ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα σε εκδήλωση-συζήτηση για τις πολτιικές εξελίξεις και την πρόταση του κόμματος.

* Στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νού με την ελπίδα να κάνει τη μεγάλη έκπληξη με ένα οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην ομάδα-φαβορί και για τη φετινή σεζόν στο Champions League Τον αγώνα θα μεταδώσεις το Mega.