«Δυστυχώς η κυβέρνηση του κ. Γκρούεφσκι απαντά με μισόλογα, απαντά με αντιφάσεις και επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας. Αντί να επενδύσουν σε διαπραγμάτευση και την επίτευξη δίκαιης λύσης αναλώνονται σε διαρροές όπως ο χθεσινός ισχυρισμός ότι ο κ. Γκρουέφσκι πρότεινε λύση, που είναι στην πραγματικότητα οι ίδιες αμετακίνητες θέσεις που ακούμε εδώ και 17 χρόνια».
Αυτό δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ηλία Πολατίδη. "Αυτή θα έπρεπε να είναι η ελληνική θέση, αλλά να τη λέτε και εκεί που γίνονται οι διαπραγματεύσεις" είπε ο κ. Πολατίδης, μιλώντας παράλληλα για σταδιακή διολίσθηση των ελληνικών θέσεων στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε πως «δεν θα τους ακολουθήσουμε. Θα συνεχίσουμε να τηρούμε την ίδια υπεύθυνη στάση, την στάση που επιβάλλει η θέση της Ελλάδας ως πόλου σταθερότητας στην περιοχή μας, ως δύναμης ειρήνης και ανάπτυξης που προτείνει μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις όπως η Ατζέντα 2014 και εργάζεται για το ευρωπαϊκό μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων». Με τα λόγια αυτά, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Μ. Ξενογιαννακοπούλου αντιπαρέβαλλε την στάση της χώρας μας έναντι των Σκοπίων, απέναντι και στον χθεσινό ισχυρισμό για πρόταση Γκρούεφσκι για την ονομασία.