Το περίπτερο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ένα χώρο που παραπέμπει σε εργαστήρι ελληνικής ταυτότητας και αναδεικνύει τις συνέργιες στο χώρο του Πολιτισμού, του Τουρισμού και της δημόσιας τηλεόρασης, εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός, Παύλος Γερουλάνος.
Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει για τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του οποίου θα φιλοξενούνται, κάθε χρόνο, δράσεις για μεγάλους πολιτισμούς (το 2011 για τη Μέση Ανατολή, το 2012 για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το 2013 για την Κίνα, το 2014 για τη Ρωσία και το 2015 για τις ΗΠΑ).
Ο υπουργός ξεναγήθηκε στην έκθεση από την επιμελήτρια τέχνης, Νάντια Αργυροπούλου, συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς, Γιώργο Νικητιάδη και Τηλέμαχο Χυτήρη.
Το περίπτερο 3 του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού απαρτίζεται από 11 νησίδες, οι οποίες «αφηγούνται» το αντικείμενο του υπουργείου. Η θεματολογία τους αφορά την πολιτιστική παράδοση, τη σύγχρονη δημιουργία, την τουριστική ανάπτυξη, τη λειτουργία της ΕΡΤ, τα οπτικοακουστικά αρχεία και τον αθλητισμό. Στόχος του είναι να μυηθεί ο επισκέπτης στις παραπάνω ενότητες, αλλά και να έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε δράσεις.