Για σήμερα Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Σήμερα εγκαινιάζεται η νέα συνοριακή δίοδος Κυπρίνου-Ιβαΐλοβγκραντ με την ευκαιρία συμπλήρωσης 130 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Βουλγαρίας. Τα εγκαίνια θα τελέσουν οι πρόεδροι Ελλάδας και Βουλγαρίας, Κάρολος Παπούλιας και Γκεκόργκι Παρβάνοφ αντιστοίχως. Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν στα εγκαίνια ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης.

* Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους τοπικών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 75η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης

* Ανέστειλαν την 48ωρη απεργία που είχαν κηρύξει από σήμερα οι περιπτερούχοι.

* Σε δοκιμαστική λειτουργία τίθεται από σήμρα και για τρεις ημέρες, ο σταθμός διοδίων στον Πολύμυλο Κοζάνης, σύμφωνα με ανακοίνωση της "Εγνατία Οδός ΑΕ". Ο σταθμός θα λειτουργήσει δοκιμαστικά 24 ώρες το 24ωρο. Οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα όρια ταχύτητας κατά τη διέλευσή τους.

* Στις 9:20 π.μ. αναχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την Αλεξανδρούπολη.

* Στις 10:25 π.μ. επιβίβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, σε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας με προορισμό το ποδοσφαιρικό γήπεδο Κυπρίνου.

* Στις 11 π.μ. ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης και οι υφυπουργοί Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννης Κουτσούκος θα επισκεφθούν τη ΣΥΔΑΣΕ (Κεραμέων 10-12).

* Στις 11 π.μ. συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ στα γραφεία της οργάνωσης. Η συνάντηση εντάσσεται στο πρόγραμμα επαφών με τις τριτοβάθμιες οργανώσεις εργοδοτών και εργαζομένων εν όψει της επίσκεψης του κ. Κουβέλη στη ΔΕΘ

* Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο "Electra Palace Hotel" (Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη) συνέντευξη Τύπου των προεδρείων των Ομοσπονδιών στα Σώματα Ασφαλείας με θέμα την πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο 10/9 στις 6 μ.μ. στη πλατεία Λευκού Πύργου.

* Στις 11:20 π.μ. στη δίοδο Κυπρίνου-Ιβαΐλοβγκραντ συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ.

* Στις 11:30 π.μ. τα εγκαίνια της νέας συνοριακής διόδου Κυπρίνου- Ιβαΐλοβγκραντ από τους προέδρους Ελλάδας και Βουλγαρίας.

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ., ο πρόεδρος Γιώργος Καρατζαφέρης θα ανακοινώσει τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους μεταξύ των οποίων και τον υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής.

* Στις 12 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Εlectra Palace» στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών και συνέντευξη Τϋπου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα συνδικάτα προετοιμάζουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

* Στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο "Καψής" στη Θεσσαλονίκη συνέντευξη Τύπου για το COU.R.I.E.L το Ευρωπαϊκό Προγράμμα Leonardo da Vinci. Το σχέδιο COU.R.I.E.L είναι μια εκπαιδευτική εφαρμογή, με καινοτόμο τρόπο εκπαίδευσης μέσω προσομοίωσης, ενίσχυση δεξιοτήτων υπαλλήλων σε νέες τεχνολογίες και με αποτέλεσμα κοινωνικά οφέλη (συμβολή σε μείωση ρύπων, κυκλοφοριακού φόρτου). Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) ως ανάδοχος υλοποιούν, την τελευταία διετία (2008-2010), το COU.R.I.E.L., με συντονιστή του έργου την θυγατρική εταιρεία Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΚΕΚ - ΕΛΤΑ) και εταίρους την Magyar Posta, την Posta Romana, τις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ).

* Στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση του υπουργού, Δημήτρη Δρούτσα, με τη γενική διευθύντρια της UNESCO, Irina Bokova. Στη 1 μ.μ. θα γίνουν δηλώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

* Στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, η ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

* Στη 1 μ.μ. στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) συνέντευξη Τύπου με θέματα: 1. Εναρξη νέου δικαστικού έτους: Τοπικά και ευρύτερα προβλήματα Δικαιοσύνης. 2. Υποδομές για τη Δικαιοσύνη: Το σημερινό Δικαστικό Μέγαρο μετά τη βομβιστική επίθεση. Προοπτικές για την ανέγερση νέου συμπληρωματικού Δικστικού Μεγάρου στον χώρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). 3. Η σχεδιαζόμενη δήθεν «απελευθέρωση» του επαγγέλματος του δικηγόρου σε σχέση με το αρχικό και το «επικαιροποιημένο» μνημόνιο.

* Στη 1:30 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

* Στη 1:30 μμ.μ. στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, συνέντευξη Τϋπου του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, για θέματα ανάπτυξης ενόψει ΔΕΘ.

* Στις 2 παρά τέταρτο αναχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με προορισμό την Αθήνα.

* Στις 2 μ.μ. στο Δημαρχείο της Βεργίνας, ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε συγκέντρωση στελεχών που κατέθεσαν αίτηση για την υποψηφιότητά τους ως περιφερειακοί σύμβουλοι. Παρόντες θα είναι και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης, Σερρών Γιάννης Μωϋσιάδης, Χαλκιδικής Γιώργος Ιωάννης και Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.

* Στις 3 μ.μ. άφιξη του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

* Στις 4 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με εκπροσώπους τοπικών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων.

* Στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση του υπουργού Δημήτρη Δρούτσα, με την αναπληρώτρια γενική γραμματέα του ΟΗΕ, Dr,. Asha-Rose Migiro.