Σήμανε ώρα εισαγγελέα μετά το δημοσίευμα
Μια υπόθεση εκτεταμένης φοροδιαφυγής γνωστού μάνατζερ στο χώρο του ποδοσφαίρου φέρνει στο φως η εφημερίδα «TA NEA». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έλεγχος του πρώην ΣΔΟΕ δείχνει πως το θέμα δεν σταματά εκεί, αλλά αγγίζει τα όρια της διαπλοκής, με ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και τεράστια ποσά να εμφανίζονται ως κέρδη από το στοίχημα.
Ο γνωστός μάνατζερ λοιπόν, φαίνεται να έχει τρελή ρέντα τα τελευταία χρόνια στο στοίχημα, αφού εμφανίζεται να έχει κερδίσει περίπου πέντε εκατ. ευρώ! Παράλληλα, σε λογαριασμό του υπάρχουν συνολικές καταθέσεις ύψους 26 εκατ. ευρώ και πολλές από αυτές προέρχονται από πολύ γνωστούς παράγοντες και ποδοσφαιριστές της Σούπερ Λίγκας.
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του πρώην ΣΔΟΕ πιστεύουν πως εκτός από την «καραμπινάτη» φοροδιαφυγή, υπάρχουν και άλλα σκοτεινά σημεία στην υπόθεση, που αφορούν σε προκαθορισμένα αποτελέσματα αγώνων και ξέπλυμα χρήματος.
Όπως γράφει η εφημερίδα "όλα άρχισαν όταν από το ΣΔΟΕ δόθηκε εντολή για έλεγχο στον γνωστό μάνατζερ Α.Τ. που συμμετέχει σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών από ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο συγκεκριμένος μάνατζερ, παρά την «πλούσια» δραστηριότητά του στον χώρο των μεταγραφών και τα γνωστά ονόματα των ποδοσφαιριστών που εκπροσωπεί, εμφάνιζε πολύ λίγα εισοδήματα στις φορολογικές του δηλώσεις και στις εταιρείες στις οποίες φέρεται να είναι ιδιοκτήτης. Οταν η έρευνα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ προχώρησε στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών, μια μεγάλη λίστα με ονόματα καταθετών αποκαλύφθηκε στους ελεγκτές. Γνωστοί ποδοσφαιριστές, μεγαλοπαράγοντες ελληνικών ομάδων και δικηγόροι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των ανθρώπων που είχαν καταθέσει χρήματα, από μερικές χιλιάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, στους λογαριασμούς του μάνατζερ από το 2000 έως και σήμερα, με το συνολικό ποσό των καταθέσεων αυτών να ανέρχεται σε 26 εκατομμύρια ευρώ".

Εμπλοκή παικτών, ή, απλά, μεταγραφές;
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η λίστα των καταθετών «πελατών» του Α.Τ. τόσο για την ταυτότητά τους όσο και για το ύψος των ποσών που κατέθεταν. Οι περισσότεροι από τον κατάλογο αυτό είναι ποδοσφαιριστές ομάδων Σούπερ Λιγκ (ή της Α΄ Εθνικής από το 2006 και πριν), ενώ δεν λείπουν και ποδοσφαιριστές της Φούτμπολ Λινγκ.
Υπάρχουν και ονόματα παραγόντων των ομάδων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και πολύ γνωστός διοικητικός παράγοντας μεγάλης ΠΑΕ που πρωταγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ. Ο συγκεκριμένος παράγοντας με τα αρχικά Γ.Λ. φέρεται να έχει καταθέσει στους λογαριασμούς του μάνατζερ 236.000 ευρώ τη διετία 2001-2002. Γνωστός ξένος ποδοσφαιριστής που έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια σε μεγάλη ελληνική ομάδα με τα αρχικά Ρ. Dj. φέρεται να είχε καταβάλει στον μάνατζερ το 2000 και το 2003 συνολικά 175.000 ευρώ. Αλλος ποδοσφαιριστής που έπαιζε σε μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης με τα αρχικά Π.Κ. από το 2003 έως το 2007 είχε καταθέσει 135.000 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση, ποδοσφαιριστής μεγάλης ΠΑΕ της Κεντρικής Ελλάδας από το 2000 έως το 2004 είχε καταθέσει στον μάνατζερ 121.000 ευρώ. Επίσης το μεγαλύτερο ποσό, 460.000 ευρώ, φέρεται να έχει δώσει στον μάνατζερ από το 2000 έως το 2007 ο ποδοσφαιριστής Σ.Κ. που έπαιζε σε μεγάλη ομάδα της Κεντρικής Μακεδονίας.
Βεβαίως οι καταθέσεις αυτές από την πλευρά των παικτών ή ακόμη και των παραγόντων μπορεί να αφορούν καθ΄ όλα νόμιμα ποσά που κατέβαλαν για προμήθειες από μεταγραφές. Ποσά, τα οποία όμως θα πρέπει και αυτοί να τα δικαιολογούν από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην Εφορία τα προηγούμενα χρόνια.


Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ των Νέων με κλικ εδώ.