"Στη πιο «μελετημένη» πόλη της Ελλάδας τη Θεσσαλονίκη και λίγες μέρες πριν την έλευση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το ΠΑΣΟΚ επιλέγει τη παλιά καλή συνταγή: εξαγγελίες, σχεδιασμοί επί χάρτου και γενικολογίες ώστε να καλυφθεί η αδυναμία παραγωγής απτών έργων". Αυτό τονίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και επικοινωνιών βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης σχετικά με την παρουσίαση του προκαταρκτικού Στρατηγικού Σχεδίου Υποδομών Μεταφορών (ΣΣΥΜ) 2010 – 2020 της Θεσσαλονίκης και της Ευρύτερης Περιοχής της.
Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη "τα όσα ειπώθηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για Στρατηγικό σχέδιο, για μελλοντική υλοποίηση νέου Συναινετικού Σχεδίου Αναφοράς Έργων, για ένα ενιαίο προκαταρκτικό Στρατηγικό Σχέδιο, για τη σύνδεση με τη μελέτη Στρατηγικού σχεδιασμού το 2000 γεμίζουν απογοήτευση τους Θεσσαλονικείς. Τους Θεσσαλονικείς που αυτό που περίμεναν ήταν:
Α. Συγκεκριμένη ενημέρωση για ολοκλήρωση έργων που είχαν δρομολογηθεί ή είχαν ξεκινήσει και πάγωσαν τον Οκτώβριο του 2009.
Β. Ξεκάθαρες δεσμεύσεις για έργα και όχι ανακοινώσεις σχεδιασμών και μελετών.
Γ. Στην έννοια της συναίνεσης στην οποία γίνεται έντονη αναφορά να περιλαμβάνονται οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών (π.χ. Δήμοι) και όχι μόνο οι οργανισμοί που υπάγονται στα συναρμόδια υπουργεία
Δ. Εκτός από προτάσεις και παρουσιάσεις το υπουργείο να συμπεριλαμβάνει και ένα απολογισμό των έργων για το χρόνο που πέρασε
Ε. Επαρκείς εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις στο ΜΕΤΡΟ, το αεροδρόμιο και το εμπορευματικό κέντρο κάτι που δεν συνέβη.
Το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς για τη Θεσσαλονίκη επαναλαμβάνει τον «παλιό καλό» του εαυτό. «Πλούσια τα λόγια φτωχά τα έργα», καταλήγει ο κ. Καλαφάτης.