Δεν ήταν γούρικη η αποθήκη του ΟΛΘ
Στου... Παμπούκη την ποδιά σφάζονται υπουργοί! Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται με μια σύντομη ματιά στο σημερινό Τύπο. Αιτία το περίφημο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των επενδύσεων, με το οποίο διαφώνησαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μπιρμπίλη, Κατσέλη και Χρυσοχοΐδης...
Ειδικά η "Καθημερινή", γράφει:
"Κλίμα εμφυλίου επικράτησε χθες στο υπουργικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης -που σημειωτέον είχε τύποις «πανηγυρικό» χαρακτήρα ως το πρώτο μετά τον ανασχηματισμό- με αφορμή τον νόμο του κ. Χ. Παμπούκη για την επιτάχυνση επενδύσεων. Με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου διαφώνησαν ανοιχτά οι κυρίες Τίνα Μπιρμπίλη και Λούκα Κατσέλη και ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Το κλίμα που δημιουργήθηκε ακύρωσε στην πράξη τον κύριο λόγο τέλεσης του ανασχηματισμού – το να κατευνασθούν οι υπουργικές έριδες. Πρώτη η κ. Μπιρμπίλη έθεσε ζήτημα καταστρατήγησης της νομοθεσίας που προστατεύει το περιβάλλον. Ο κ. Χρυσοχοΐδης εκτίμησε ότι ο νόμος πιθανότατα θα μπορούσε να κριθεί αντισυνταγματικός, οδηγώντας σε ναυάγιο την όποια προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων λόγω της χρονοτριβής που θα σημειωθεί. Η κ. Κατσέλη παρατήρησε ότι με το νομοσχέδιο θα δημιουργηθούν ανισότητες και στρέβλωση της ανταγωνιστικότητας".
Όσο για τον κ. Παμπούκη, η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "υπεραμύνθηκε των επιλογών του, ενώ ως απάντηση στις ενστάσεις των συναδέλφων του ερμηνεύεται δήλωσή του σε δημοσιογράφους, μετά το υπουργικό, ότι «αυτή η κυβέρνηση θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη και το ζητούμενο είναι να γίνουμε κυβέρνηση της πιάτσας». Επίσης, επανέλαβε ότι «δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα συντονισμού στην προηγούμενη κυβέρνηση», αλλά μόνο «επικοινωνιακό έλλειμμα», υπεραμυνόμενος ουσιαστικά του ρόλου που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου τους προηγούμενους 11 μήνες".