"Μεγάλη τιμή κι ευθύνη" χαρακτήρισε την επιλογή του, να είναι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Μπουτάρης. Πιστεύει πως "δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για πλειοψηφικό ρεύμα", καλεί τους πάντες να συστρατευθούν μαζί του και υποστηρίζει ότι, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, "δε γυρίζουμε απλώς σελίδα, ανοίγουμε καινούργιο βιβλίο"!
Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μπουτάρη έχει ως εξής:
"Θέλω να τονίσω ότι αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη για την αδέσμευτη δημοτική μας παράταξη και για μένα προσωπικά η απόφαση του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, Γιώργου Παπανδρέου, να μας στηρίξει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Με την απόφαση αυτή δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για να διαμορφωθεί ένα ευρύ, πολύχρωμο, πλειοψηφικό ρεύμα από τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης. Καλούμε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να συμπορευτούμε για να βάλουμε τέλος στο καθεστώς που δυναστεύει τη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 25 χρόνια. Στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας μέσα στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, δεν περισσεύει κανείς.
Δεν γυρίζουμε απλώς σελίδα, ανοίγουμε καινούργιο βιβλίο. Στις 7 Νοεμβρίου μπαίνουμε πια όλες και όλοι μαζί σε μια νέα εποχή για τη Θεσσαλονίκη".