Ανθρωπιστική βοήθεια στην Καμπούλ έστειλε, χθες, η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης. Σε μια προσπάθεια υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τάγμα Στρατού στο Αφγανιστάν και με την υποστήριξη του Σχολείου ΔΕΛΑΣΑΛ, φόρτωσε για Αφγανιστάν πέντε παλέτες διάφορα είδη.
Η ΧΑΝΘ ξεκίνησε, από 27 Φεβρουαρίου 2010, προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την κατασκευή προκατασκευασμένου σχολείου 15 – 20 αιθουσών διδασκαλίας για τα 2500 παιδιά Δημοτικού σχολείου της Καμπούλ. Αναζητά, επίσης, εκπαιδευτικό εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή για τα 280 παιδιά του τοπικού σχολείου κωφάλαλων.
Μέλη, εθελοντές και φίλοι, συνεργάτες, επαγγελματικά στελέχη, οργάνωσαν ενημερωτικό διήμερο για να κοινοποιήσουν το θέμα, παζάρι πασχαλινών αντικειμένων, θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνική εκδήλωση στο Παρίσι, για να συγκεντρώσουν χρήματα, ενώ υπήρξαν και δωρεές από μέλη. Επίσης προγραμματίζονται μια σειρά εκδηλώσεων μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε και ολοκληρώνεται η προσπάθεια αυτή.
Καθώς οι ανάγκες των ανθρώπων στο Αφγανιστάν στα βασικά είδη διαβίωσης είναι μεγάλη, η ΧΑΝΘ συνεχίζει να συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης και κάνει αποστολές στην Καμπούλ, τόσο για τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου, όσο και για τις οικογένειες της περιοχής που αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.
Ρούχα, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, είδη γραφικής ύλης, παιχνίδια -περίπου πέντε τόνοι βοήθειας- ταξιδεύουν για το Αφγανιστάν...