Ακόμη και οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης παρακολούθησαν σοκαρισμένοι την κατάθεση 50χρονου ο οποίος συνελήφθη γιατί παραδέχτηκε ότι πριν από δέκα χρόνια πυροβόλησε, σκότωσε, αποτέφρωσε, τεμάχισε και πέταξε το πτώμα 40χρονου φίλου του στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής. Το μυστικό του δράστη γνώριζαν άλλοι δύο φίλοι του οι οποίοι επειδή δεν το αποκάλυψαν στην αστυνομία όλα τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα διώκονται για υπόθαλψη εγκληματία.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 50χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας, στα μέσα Μαΐου 2000, που είχε μακρόχρονη προσωπική γνωριμία με το θύμα, δε δυσκολεύτηκε να επιβιβάσει τον 41χρονο στο αυτοκίνητό του, από την Τούμπα, όπου διέμενε. Έτσι τον οδήγησε στην επαρχιακή οδό Πανοράματος-Χορτιάτη. Εκεί, για προσωπικές διαφορές και με όπλο, που είχε επιμελώς κρύψει στο όχημα, τον πυροβόλησε πέντε φορές, αφήνοντάς τον στον τόπο...
Στη συνέχεια, ο δράστης μετέφερε το πτώμα σε αγρόκτημα 46χρονου φίλου του και το εγκατέλειψε σε απόκρημνη πλαγιά.
Αφού εκμυστηρεύτηκε την πράξη του στη σύζυγό του, στον 46χρονο ιδιοκτήτη της αγροτικής έκτασης και σε άλλο 56χρονο φίλο του, μετέβη την επομένη στο απόκρημνο σημείο, όπου είχε εγκαταλείψει τη σορό. Εκεί, προσπάθησε να τη θάψει, αλλά δεν τα κατάφερε, επειδή το έδαφος ήταν απόκρημνο και πετρώδες. Έτσι, αποφάσισε να κάψει το πτώμα.
Σιγά σιγά, το τεμάχισε με το φτυάρι κι έκαψε κάποια κομμάτια. Άλλα τα μετέφερε στο σκάφος του, που ήταν ελλιμενισμένο στη Μαρίνα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμαριάς. Κατόπιν, πλέοντας στη θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής, αφού έδεσε την τεμαχισμένη σορό σε άγκυρα, τη βύθισε στη θάλασσα!
Πέρασαν μέρες που ο 40χρονος δεν επέστρεψε σπίτι του. Ένας καλός του φίλος τον αναζήτησε και όταν διαπίστωσε ότι λείπει αδικαιολόγητα πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε την εξαφάνιση του. Οι υποψίες έπεσαν, από την πρώτη στιγμή, πάνω στον 50χρονο δράστη. Για άγνωστους, όμως, λόγους, χρειάστηκαν δέκα χρόνια, για να προχωρήσει στη σύλληψή του η Αστυνομία.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο αγρόκτημα του 46χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 69 φυσίγγια και μία κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε παράνομα και δεν σχετίζεται με την ανθρωποκτονία.
Ο 50χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει Εντάλματος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.