Ο τομεάρχης Ναυτιλίας της Ν.Δ.
Γ. Πλακιωτάκης, βουλευτής Λασιθίου
Κωμικοτραγική χαρακτηρίζει την εικόνα στο νεοσύστατο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας η Νέα Δημοκρατία διά του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας του κόμματος, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. Σε σχετική του δήλωση ο βουλευτής Λασιθίου κάνει λόγο για αδράνεια και σύγχυση όσον αφορά στις αρμοδιότητες του υπουργείου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της εμπορικής ναυτιλίας.
«Πραγματικά, είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με το ζωτικό τομέα της Εμπορικής Ναυτιλίας. Το νεοσύστατο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας ακόμη και τώρα δεν έχει αρμοδιότητες, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη Ναυτιλία φορείς βιώνουν μια νέα κωμικοτραγική πραγματικότητα», επισημαίνει.
«Η πολιτική ηγεσία του εν λόγω Υπουργείου, απλώς περιφέρεται χωρίς αρμοδιότητες. Από ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση δεν δίνει έμφαση στους πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας, τη ναυτιλία και τον τουρισμό. Και αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, αν σκεφτούμε ότι με τη στάση και τις επιλογές της, ο Τουρισμός είναι η αγαπημένη της απασχόληση», καταλήγει.