Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί!
Με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκο Μπόλαρη και τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη γευμάτισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε ουζερί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν η πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι προτάσεις των δύο υποψηφίων για τον Δήμο και την Περιφέρεια, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης.
Όπως δήλωσε ο κ. Μπόλαρης, ο πρωθυπουργός επεσήμανε τη διαφορά ως προς την αντίληψη για την επίσκεψή του στη ΔΕΘ: Στο παρελθόν οι πρωθυπουργοί έδιναν υποσχέσεις από το βήμα της ΔΕΘ, ενώ ο κ. Παπανδρέου θέλει με την παρουσία του να αναδείξει τις προτεραιότητες της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Β. Ελλάδας και τι μπορεί να δώσει η περιοχή στην ανάπτυξη της χώρας, εξήγησε(σ.σ. Δώσαμε! Δώσαμε!).
Ως προς τις δικές τους δρασηριότητες, ο κ. Μπόλαρης είπε ότι αυτές τις μέρες ασχολείται περισσότερο με οργανωτικά ζητήματα της προεκλογικής εκστρατείας και αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για τον αντίπαλό του στην περιφέρεια, Παναγιώτη Ψωμιάδης, λέγοντας πως τα σχόλια τα κάνει ο λαός, ο οποίος θα ψηφίσει.
Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη χαρά του για τη θετική απήχηση που έχει στον κόσμο η στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις υποψηφιότητες του Γιώργου Καμίνη στον Δήμο Αθηναίων και του ίδου στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα, όπως είπε, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Μπουτάρη και την παράταξη του να κρατήσουν την αυτονομία και την ανεξαρτησία τους (σ.σ. κι ας πήραν το χρίσμα μέσα από το.. Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ). Ο κ. Μπουτάρης συμπλήρωσε ακόμα πως με τον πρωθυπουργό συζήτησαν ιδέες για την οικονομική αναγέννηση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.