Να μην ακρωτηριαστεί η ΔΕΘ, με το να κοπεί στα δύο και να βρίσκεται αλλού το εκθεσιακό κι αλλού το συνεδριακό της τμήμα, ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξη Τύπου, που δίνει, ως τώρα, στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" της ΔΕΘ. Μιλώντας για τα έργα που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη, είπε ότι είναι από εκείνους οι οποίοι εκνευριζόντουσαν στο παρελθόν να βλέπουν να αρχίζουν οι υποσχέσεις πριν αρχίσει η ΔΕΘ και να ξεχνιούνται μετά την Έκθεση.
"Θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη του τόπου, ή τουλάχιστον στο να μην πάει ακόμα πιο πίσω", είπε για τη Θεσσαλονίκη.
Μίλησε για μια "μια ευρύτατη λαϊκή συναίνεση, από όλον τον κόσμο. Ότι θα πρέπει στη Θεσσαλονίκη να μην ακρωτηριαστεί η ΔΕΘ, δηλαδή να είναι άλλο το τμήμα το οποίο θα σχετίζεται με την έκθεση κι άλλο το συνεδριακό". Συμφώνησε πως οι εγκαταστάσεις πρέπει να πάνε στα δυτικά.
Για τα υπόλοιπα έργα υπογράμμισε πως ενώ όλοι δέχονται "ότι πρέπει να τελειώσουμε με τον εξωτερική περιφερειακή, δυστυχώς, μέσα στο καινούργιο πλάνο της κυβέρνησης και του κ Ρέππα αυτό πηγαίνει τρία χρόνια πίσω". Τόνισε πως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να δεχτεί καμία επένδυση, αρνήθηκε να εκδίδεται μάστερ πλαν, αντλώντας ιδέες ακόμη κι από μελέτες της δεκαετίας του '60 και χαρακτήρισε "υπερέργο" τη ζεύξη από το Αγγελοχώρι στο Καλοχώρι. "Σε μια εποχή που δεν έχουμε χρήματα μιλάμε για ένα υπερέργο. Δε γίνεται και δε θα γίνει αυτό", είπε. Και πρόσθεσε: "Την ώρα που βασικά πράγματα, όπως το μετρό, δεν προχωράει είδαμε τον Μετροπόντικα να ξεκινά να δουλεύει λίγο πριν την έκθεση".
Όσο για τις ευθύνες του κόμματός του στις καθυστερήσεις των έργων, παραδέχτηκε: "Είμαστε και μες αμαρτωλοί". Κάλεσε, δε, τους πάντες: "Ας πάρουμε απόφαση να σβήσουμε τις νοοτροπίες του χθες".