Την οριστική διαγραφή του ευρωβουλευτή Θοδωρή Σκυλακάκη από τη ΝΔ εξετάζει η Ρηγίλλης μετά τη διαφοροποίησή του από την επίσημη γραμμή της κόμματος, όπως αυτή εκφράστηκε από τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, για το μνημόνιο. Ήδη, ο κ. Σκυλακάκης έχει τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Ο ευρωβουλευτής εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι αδύνατο να μηδενιστεί το έλλειμμα, το 2011, όπως είχε υπογραμμίσει ο Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη, και τόνισε πως την άποψή του αυτή θα εξηγήσει στα συλλογικά όργανα του κόμματος, ζητώντας αλλαγή στάσης, καθώς η πρόταση της ΝΔ παραπλανά τον κόσμο. Παράλληλα, τόνισε πως η χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού και «κρεμόμαστε από το μνημόνιο». «Θα είναι αυτοπυροβολισμός αν ανακοπεί η προσπάθεια του μνημονίου», υπογράμμισε.
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Σκυλακάκη, ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος δήλωσε: «Οι άνθρωποι των Βρυξελλών είναι λίγο εκτός πραγματικότητας», ενώ και χαρακτήρισε το μνημόνιο, πολιτική επιλογή του κ. Παπανδρέου.