Την δική του απάντηση για το "ποιος έφαγε τα λεφτά" δίνει σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. "Υπάρχει κανείς στο ΠΑΣΟΚ που δεν διόρισε για κάποιους λόγους; Αν υπάρχει το σέβομαι και θα ήμουν ευτυχής αν κάποιος μου το αποδείκνυε. Αν του έθετα δηλαδή υπόψη παραδείγματα φαύλων υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι διορίσανε - και διορίσανε με το παραπάνω - ας μου αποδείκνυε ότι δεν είναι έτσι", σημείωσε ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε:
"Βεβαίως, πρέπει να επισημάνει κανείς την ειδοποιό διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η ΝΔ έχει στο DNA της τη φαυλότητα, το ΠΑΣΟΚ την πολέμησε, έκανε το ΑΣΕΠ, αλλά αντιστάθηκε με δύναμη κατ' αρχήν η κοινωνία. Δηλαδή οι άνθρωποι που ζητούσαν διορισμούς. Υπό την πίεσή τους υποχώρησαν πολλοί βουλευτές, για να μην πω σχεδόν όλοι, και πολλοί υπουργοί".
"Είχαμε διορισμούς από το παράθυρο. Το γνωστό σύστημα των συμβάσεων έργου που γίνονται συμβάσεις αορίστου χρόνου", είπε ο κ. Πάγκαλος και αναρωτήθηκε: "Δεν είναι επανάσταση του αυτονόητου να πάψεις να λες ότι απολύεται κάποιος του οποίου η σύμβαση λήγει;"
Σχολιάζοντας την πρόταση του προέδρου της ΝΔ για μηδενισμό του ελλείμματος ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι κ. κ. Σαμαράς "είπε την αρλούμπα της δεκαετίας".